Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

FHE: Miss And Troops

Za projektom Miss And Troops, ktorý už stihol rozvíriť stojaté vody slovenského elektronického undergroundu, sa skrývajú Prešovčania Veronika Husovská (rod. Koščová) a Martin Husovský z Komajoty.

Miss And Troops
Miss And Troops

Miss And Troops, uvádzané tiež ako MISSandTROOPS, je slovná hračka. Znie ako „mizantrop“, v preklade znamená slečna (miss), ktorú reprezentuje Veronika a vojsko, resp. zbrane (troops), teda armáda samplov a syntetizátorov v podaní Husa. Obsluhujú ich však obaja, takisto sa obaja podieľajú na vokáloch.

Doposiaľ nahral tento projekt, v domácom štúdiu manželov Husovských, dve skladby. Prvá vyšla na CD kompilácii časopisu Vlna. Druhá pieseň (Čo ak) sa dokonca dostala na vinylové drážky. Vyšla na výberovej LP platni 4mg Records Side, kde sa predstavili aj interpreti Tattooed Meteor, Imiafan, Pidi Sex, In:Formation a ďalší (tí na druhej strane platne – Stroboskop Side).

„Nikdy to nebude pop, “ vyjadril sa o Miss And Troops Martin Husovský, podľa ktorého je to hlavne spoločná zábava oboch aktérov. Dokonca ani ľudia v kruhoch undergroundovej elektroniky spočiatku netušili, kto sa za týmto názvom skrýva. Pôvodne štúdiový projekt už má aj svoju koncertnú podobu, podľa Husovských však ide o výnimočné príležitosti.

Z bibliografie:
http://korzar.sme.sk/c/6008428/veronika-husovska-po-babatku-som-tuzila-uz-roky.html

http://korzar.sme.sk/c/6019758/manzelia-husovski-sa-spoja-aj-na-podiu.html

Súvisiace články
17.9.2011 Foto: Miss and Troops, prvý klubový koncert manželov Husovských 20.8.2011 Na Marakani beží Dikobras Tour 18.8.2011 Manželia Husovskí predstavia naživo svoj projekt. Príde aj Katka Koščová
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK