Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

FHE: Padequa

Cerninsko-sabinovsko-prešovská skupina Padequa už zaujala pevné miesto na slovenskej alternatívnej scéne. Kapelu, ktorá je laureátom 6. Prešovského študentského Liverpoolu (2008), založila tiež jedna z víťazov tejto prehliadky, speváčka, hudobníčka, výtvarníčka a autorka Zdenka Kvasková.

Padequa
Padequa

Kapelu Padequa, ktorej aktuálny domicil je Prešov, tvorí okrem speváčky a gitaristky Zdenky Kvaskovej (pôvodne z Cerniny pri Svidníku) gitarista Jaro Ďurček (tiež Dalla mattina alla sera), prešovský basgitarista Tomáš „Frapko“ Fesič a bubeník Matej Fesič (nahradil Dalibora Jeníka).

Padequa nahrala demo, piesne z ktorého už rotovali aj v rozhlasovom éteri niekoľkých rádií. Pomenovanie si dali zo skomolenej francúzštiny („pas de quoi“ = nie je zač) a debutovali na 6. Prešovskom študentskom Liverpoole 12. 12. 2008, ktorý aj vyhrali. Odvtedy Padequa účinkovala na viacerých koncertoch a festivaloch na celom Slovensku.
Kapelu možno označiť za alternatívny pop, zaujímavosťou je, že spieva v niekoľkých jazykoch (slovenčina, čeština, rusínčina…).
Web: http://www.padequa.sk/

http://bandzone.cz/padequa

Z bibliografie:
http://www.frenky.sk/clanok/523/6-_presovsky_studentsky_liverpool.html

http://pis.sk/clanok/4554/damiana_a_padequa_su_vitazmi_liverpoolu.html

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK