Štvrtok, 25. apríl 2024
Meniny má Marek | zajtra Jaroslava

Do majetku PSK pribudne hadzanárska hala pre potreby Hotelovej akadémie

Zastupiteľstvo Prešovského samosprávneho kraja (PSK) odsúhlasilo dnes odkúpenie objektu hádzanárskej haly na Baštovej ulici v Prešove, ktorá by mala v budúcnosti slúžiť pre potreby susednej Hotelovej akadémie. Školské zariadenie v súčasnosti vlastnou telocvičňou pre vyučovanie telesnej výchovy nedisponuje.

"Komisia pre správu majetku uznesením č. 14/2011 zo dňa 2. augusta 2011 odporučila Zastupiteľstvu PSK schváliť prevod haly s pozemkom z vlastníctva predávajúceho TATRANa Prešov, spol. s r. o. , do vlastníctva PSK a správy Hotelovej akadémie Prešov za kúpnu cenu 1.300.000 eur, uhradenú v troch splátkach, a to 500.000 eur do 31. decembra 2011, ďalších 500.000 eur do 29. februára 2012 a 300.000 eur do 28. februára 2013 za podmienky, že TATRAN Prešov, spol. s r.o. , zabezpečí výmaz ťarchy – záložného práva v lehote do 30 dní po schválení prevodu Zastupiteľstvom PSK", píše sa v dôvodovej správe k prerokovanému uzneseniu.

Marta Sibalová z tlačového oddelenia Úradu PSK TASR informovala, že kúpu hádzanárskej haly nakoniec poslanci schválili podľa predloženého návrhu. Ako dodala, Hotelová akadémia v súčasnosti nedisponuje telocvičňou a odkúpenie haly tak vyrieši dlhodobý problém s vyučovaním telesnej výchovy, ktoré sa niekoľko rokov realizuje v nevyhovujúcich priestoroch tohto školského zariadenia. "Škola ju v budúcnosti využije na športové aktivity, ale napríklad aj na súťaž Euro cup, ktorú pravidelne organizuje. Ide o okamžité riešenie, čiže nie je potrebné pristúpiť k zdĺhavej výstavbe takéhoto typu objektu", podotkla Sibalová.

Poslanci PSK sa dnes mali zaoberať aj ďalšími dôležitými bodmi programu, ako napríklad návrhom na odvolanie riaditeľky Krajského múzea v Prešove Boženy Tomášovej, všeobecne záväzným nariadením (VZN), ktoré malo zaviesť nové sadzby dane pre motorové vozidlá či VZN o poskytovaní príspevkov z vlastných príjmov PSK rôznym školským zariadeniam. Tieto body však poslanecký zbor v úvode stiahol z rokovania.

"Materiál o odvolávaní riaditeľky múzea sa stiahol, pretože predseda PSK od nej dostal žiadosť o rozviazanie pracovného pomeru ku 15. augustu tohto roka, s čím súhlasil. Prerokúvanie tohto materiálu bolo teda bezpredmetné", vysvetlila Sibalová. Rozhodnutie o stiahnutí dvoch VZN z rokovania zastupiteľstva ovplyvnil podľa nej počty poslancov v rokovacej miestnosti.

"Oba VZN museli byť schválené trojpätinovou väčšinou. Keďže podľa počtu poslancov a doterajších indícií bolo zrejmé, že nebude dostatočný počet hlasov na ich schválenie, zastupiteľstvo odsúhlasilo stiahnutie VZN z rokovania", uzavrela Sibalová.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK