Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Ivana Christová

Navždy bude prešovská rodáčka Ivana Christová zapísaná v očiach verejnosti ako prvá novodobá miss. Túto súťaž vyhrala v roku 1989. Ivana však pokúšala šťastie aj v hudobnej brandži, nahrala dva albumy.

Ivana Christová
Ivana Christová

Absolventka stavebnej priemyslovky spievala v Prešovčatách i vo folklórnom súbore Šarišan. Vy hrala súťaž Miss Československo 1989, následne Miss Maja International 1989, stala sa modelkou a podnikateľkou, zahrala si aj vo filmoch (Jak chutná smrt, Prachy dělaj člověka).

V hudobnej brandži debutovala s albumom Ivana (Polygram, 1998), po ktorom o rok neskôr prišlo CD Flám (Monitor EMI). Oba albumy produkoval rešpektovaný hudobník Henry Tóth.
Z platní sa sporadicky hrávali piesne Hlbočina, Bývalo nám spolu fajn, Anjel lásky, Na vychodze dobre. Avšak celkovo albumy, vydané major labels, veľký úspech nezaznamenal a Christová sa naďalej venovala podnikateľskej činnosti, prevažne v oblasti modelingu a reklamy. Ako speváčka väčšinou vystupovala na firemných eventoch.

Web:
http://www.christova.sk

Z bibliografie:
http://korzar.sme.sk/c/4711267/ivana-christova-uz-pocas-vianoc-nepribera-stretnut-ju-mozno-doma.html

http://www.frenky.sk/clanok/590/fotoreportaz-brillant_show.html

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK