Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Elmont Flox deklasoval Atak Dubník

Pohár primátora v malom futbale sa niesol predovšetkým v znamení boja o druhú, respektíve tretiu priečku. Suverén súťaže MFK Tatra Temex nastúpil s trochou obáv proti Chaos Gemor teamu, ktorý sa chcel rehabilitovať za prehru s Elmontom Floxom. Majster však v tejto sezóne nezvykne zakopávať a nebolo tomu ani tentoraz inak. Temex potvrdil formu a porazil svojho súpera jednoznačne 7:3. Elmont Flox, nováčik súťaže, sa nechce vzdať túžby po druhom mieste a aspoň kútikom oka poškuľuje aj na prvú priečku.

Tentoraz si zmeral sily s Atakom Dubník v priamom súboji o cenné kovy. Na šmykľavom teréne sa hral opatrný futbal, v ktorom mal mierne navrch Elmont Flox. Potvrdil ho vedúcim gólom, po ktorom sa dlho nezrodila žiadna vyložená príležitosť ani na jednej strane. Elmont Flox však postupne získaval prevahu, ktorá sa stala dominujúcou po druhom a treťom vsietenom góle. Atak Dubník síce ešte odpovedal jedným presným zásahom, ale nástup do druhej časti hry pripomínal zo strany Elmontu hurikán. Ani nie za päť minút rozhodol stretnutie ďalšími tromi gólmi. Atak Dubník síce nastrelil ešte štyri žrde, ale v defenzíve totálne zlyhal. Súper bol mimoriadne disponovaný, v závere ešte pridal a deklasoval Atak Dubník 11:3. O najvyššie priečky bojuje srdnato aj Hesta, na ktorú čakal nevyspytateľný Patex. Hesta napriek problémom zo zostavou dokázala predčiť svojho súpera a zvíťazila jasne 8:4. Pikantnú príchuť malo stretnutie medzi AC Švábami a Prostejovskou. Šváby na jar ešte neprehrali a rázne zabojovali o záchranu v súťaži. Naopak Prostejovská mala v posledných kolách personálne problémy a kontumačný Damoklov meč na krku. Tentoraz však borci z Prostejovskej nenechali nič na náhodu, možno aj preto, že v ich dlhoročná opora, brankár Lino Straka mal na druhej starne protivníka v osobe dvoch synov, a tak sa rozohral doslova rodinný duel. V ňom bola Prostejovská jednoznačne lepšia a Švábom nepomohli ani dva góly Straku juniora do otcovej siete, pretože na druhej strane jeho dvojča v bráne AC Švábov inkasoval až osem krát. O veľké prekvapenie sa postarala o záchranu bojujúca Safi v stretnutí s Markobom. Safi zaskočila svojho súpera, ktorý má v poslednej dobe problémy hlavne s koncovkou. To sa prejavilo aj na jeho streleckej potencii, pretože Markob dokázal skórovať iba raz. Safi trafila do čierneho tri krát a týmto víťazstvom sa vrátila do súboja o záchranu v pohári primátora.
Program nasledujúceho kola:
Nedeľa, 8.h: AC Šváby - Patex (G), Markob - Elmont Flox (P), Chaos Gemor - Hesta (M). 9,45 h: Atak Dubník - MFK Tatra Temex (G), Prostejovská - Safi (P), Sídlisko II - FC Šidlovec (M).
Tabuľka po 12. kole:
<table width="100%" border="1" cellspacing="5" cellpadding="5" bordercolor="#C0C0C0">
<tr> <td align="right">1.</font></td> <td>Tatra Temex</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">10</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">1</font></td> <td>101:40</font></td> <td align="right">21</font></td></tr><tr> <td align="right">2.</font></td> <td>Elmont Flox</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">7</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">2</font></td> <td>85:54</font></td> <td align="right">17</font></td></tr><tr> <td align="right">3.</font></td> <td>Hesta</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">8</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">3</font></td> <td>89:64</font></td> <td align="right">17</font></td></tr><tr> <td align="right">4.</font></td> <td>Prostejovská</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">6</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">4</font></td> <td>69:53</font></td> <td align="right">14</font></td></tr><tr> <td align="right">5.</font></td> <td>Atak Dubník</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">6</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">5</font></td> <td>54:62</font></td> <td align="right">13</font></td></tr><tr> <td align="right">6.</font></td> <td>Chaos Gemor</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">5</font></td> <td align="right">0</font></td> <td align="right">7</font></td> <td>60:85</font></td> <td align="right">10</font></td></tr><tr> <td align="right">7.</font></td> <td>Patex</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">4</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">7</font></td> <td>57:85</font></td> <td align="right"> 9</font></td></tr><tr> <td align="right">8.</font></td> <td>Markob</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">7</font></td> <td>41:62</font></td> <td align="right"> 7</font></td></tr><tr> <td align="right">9.</font></td> <td>AC Šváby</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">0</font></td> <td align="right">9</font></td> <td>65:90</font></td> <td align="right"> 6</font></td></tr><tr> <td align="right">10.</font></td> <td>Safi</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">9</font></td> <td>34:73</font></td> <td align="right"> 5</font></td></tr></table>

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK