Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

P. Hagyari od zmien na úrade a v TSMP očakáva zvýšenie efektivity

Prešovský primátor Pavel Hagyari očakáva, že zmeny na poste prednostu mestského úradu (MsÚ) a vo vedení Technických služieb mesta Prešov (TSMP) prinesú predovšetkým vyššiu efektivitu a rozvoj.

Nevylúčil ani zníženie počtu zamestnancov na radnici.

Predstavenstvo TSMP minulý týždeň zvolilo do funkcie výkonného riaditeľa dovtedajšieho prednostu MsÚ Jozefa Višňovského. Primátor za nového prednostu vymenoval Branka Benka. Ten v posedných mesiacoch pôsobil ako projektový manažér v priemyselnom parku IPZ.

Hagyari uviedol, že úlohou nového prednostu bude v spolupráci s ďalšími členmi vedenia radnice pripraviť novú organizačnú štruktúru mestského úradu.

"Budeme sa snažiť poskytnúť vyššiu kvalitu služieb našim občanom, efektívnejšie pracovať na úrade, viac transparentne, aby ľudia mali prehľad, čo sa deje. Dáme väčší dôraz na kvalitu materiálov a budeme sa snažiť viac zapojiť do práce poslancov", povedal dnes Hagyari. Zdôraznil, že úlohou Benka bude hľadať ďalšie rezervy, napriek tomu, že v posedných rokoch sa podarilo znížiť náklady.

"Pred nami je vypracovanie auditu, vyhodnotenie každého pracovného miesta a s tým bude súvisieť zmena v organizačnej štruktúre. Je možné, že stavy zamestnancov budú znížené", uviedol Benko. Doplnil, že v súčasnosti na radnici pracuje 229 ľudí. Podľa Hagyariho by sa počet pracovníkov úradu mohol znížiť o 5 – 10 percent.

V súvislosti so zmenou vo vedení TSMP, kde sa stal riaditeľom Višňovský, primátor odmieta akékoľvek obavy z privatizácie tejto mestskej spoločnosti. Dodal, že zámerom je výrazné posinenie činnosti mestskej firmy.

"Aby tie verejnoprospešné práce, čo sa týka zelene, čistenia mesta a odpadového hospodárstva robila mestská firma. V priebehu mesiaca predstavíme verejnosti kroky, kam by mali smerovať technické služby", konštatoval Hagyari. Za dôležité považuje zabezpečenie väčšej čistoty na sídliskách, starostlivosť o zelené plochy, vybudovanie cintorína a krematória.

"Chceme nastaviť perspektívu odpadového hospodárstva tak, aby v priebehu niekoľkých rokov sa tu vybudovala fabrika na recykláciu odpadu a možnosťou výroby energie", doplnil primátor. Zásadné zmeny by, podľa neho, mali nastať v prípade hospodárenia a ťažby dreva v mestských lesoch.

"Mojou ambíciou a predpokladám aj tímu, s ktorým som včera sedel, je vybudovať z tejto spoločnosti firmu, ktorá bude konkurencieschopná nielen v zabezpečení odpadového hospodárstva, ale aj v iných činnostiach", uviedol Višňovský.

Po zvolení nového riaditeľa oznámili dvaja členovia predstavenstva za KDH, že odchádzajú z funkcií. Primátor dnes uviedol, že ho tento krok prekvapil, predstavenstvo je však funkčné. Dodal, že do zastupiteľstva predloží návrh na voľbu nových členov, tomu však bude prechádzať rokovanie poslaneckých klubov.

Súvisiace články
11.10.2011 Miestny zväz SDKÚ-DS vyzval S.Gregu, aby odstúpil z predstavenstva TSMP 6.10.2011 A. Turčanová a F. Novotný odstupujú z Predstavenstva TSMP, a. s. 6.10.2011 Novým riaditeľom technických služieb sa stal Jozef Višňovský 30.9.2011 Mestskí poslanci za KDH chcú rozvinúť pozitívne zmeny v TSMP
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK