Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Kraj so svojou webovou stránkou zvíťazil po tretíkrát za sebou!

V súťaži Zlatý erb 2011 získala internetová stránka Prešovského samosprávneho kraja www.po-kraj.sk po tretíkrát zlaté ocenenie v kategórii Najlepšia stránka samosprávneho kraja.

Zlatý Erb

V troch hlavných kategóriách súťaže sa víťazmi okrem PSK stali aj mesto Bratislava a obec Trnavá Hora. V kategórii samosprávnych krajov boli ocenené aj ďalšie dva -Bratislavský a Trnavský. Vyhlásenie výsledkov súťaže ZlatyErb.sk 2011 sa uskutočnilo 26. októbra počas medzinárodného kongresu ITAPA 2011 v Bratislave.

Prvé miesto sme nečakali, lebo sme neverili, že je to vôbec možné. Cena vždy poteší, ale to, že je to po tretíkrát za posledné tri roky, svedčí o vysoko profesionálnej práci našich ľudí“, neskrýval radosť predseda PSK Peter Chudík. Ako dodal, „webu sme začali venovať zvýšenú pozornosť koncom roku 2008. Stálo nás to veľa úsilia a museli sme vykonať množstvo zmien, aby sme spĺňali európske štandardy. Ukazuje sa však, že to má zmysel.

Prešovský samosprávny kraj získal v súťaži Zlatý erb 1. miesto za Najlepšiu stránku samosprávneho kraja v rokoch 2009 a 2010. Kraj v roku 2010 získal aj špeciálne ocenenie – Najlepšia bezbariérová stránka samospráv.

Ceny Zlatý erb sú udeľované v troch hlavných kategóriách - najlepšia stránka samosprávneho kraja, najlepšia stránka mesta, resp. mestskej časti a najlepšia stránka obcí.
Okrem toho boli udelené špeciálne ceny – najlepšia bezbariérová stránka samospráv (Nová Dubnica), najlepšia elektronická služba samospráv za digitalizáciu obecnej kroniky a publikácií (Veľký Kýr), najlepšia elektronická služba samospráv za otvorenosť voči verejnosti, transparentnosť zverejňovania informácií a vysoký stupeň elektronizácie služieb (Bratislava - Staré mesto). Novinku tohtoročnej súťaže, špeciálnu cenu pre osobnosť za dlhoročný prínos v oblasti budovania e-Governmentu v slovenských samosprávach, získal primátor mesta Turčianske Teplice Michal Sygút.
GrandPrix súťaže a nomináciu na cenu EuroCrest pre internetovú stránku najvyššie ocenenú u všetkých porotcov bez ohľadu na kategóriu, v tomto roku získalo mesto Bratislava.

Súťaž ZlatyErb.sk od roku 2004 organizuje spoločne Únia miest Slovenska, Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS) a občianske združenie eSlovensko. Hlavným cieľom súťaže ZlatyErb.sk je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu samospráv využívať informačno-komunikačné technológie.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK