Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Prešovská nemocnica je najlepšia na Slovensku

V novom komplexnom hodnotení slovenských nemocníc je Fakultná nemocnica J. A. Reimanana na prvom mieste. Prieskum po štvrtýkrát relizovala zdravotná poisťovňa Dôvera, prešovská nemocnica bola vlani piata.

Ilustračné foto: greatmilan

V novom komplexnom hodnotení slovenských nemocníc je Fakultná nemocnica J. A. Reimanana na prvom mieste. Prieskum po štvrtýkrát relizovala zdravotná poisťovňa Dôvera, prešovská nemocnica bola vlani piata.

Oceniť by sme chceli napríklad fakultnú nemocnicu v Prešove. Je príkladom, keď rozumná reštrukturalizácia a tlak na vyššiu efektivitu prinášajú lepšie postavenie v rebríčku“, uvideol po zverejnení výsledkov rebríčka riaditeľ úseku nákupu zdravotnej starostlivosti Miroslav Žilinek.

Rebríček je kombináciou pohľadu pacientov a odborníkov v zdravotnej poisťovni. Okrem spokojnosti pacientov sa v ňom zohľadňuje ďalších 14 parametrov. Najväčšiu váhu a vplyv na výsledok majú okrem pohľadu pacientov aj náročnosť diagnóz a úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Teší nás najmä to, že hodnotenie je už bežnou súčasťou rokovaní s nemocnicami a podkladom pre manažmenty nemocníc. Pýtajú si od nás detaily hodnotenia a snažia sa robiť zmeny tak, aby sa zlepšili. To prináša skvalitňovanie zdravotnej starostlivosti a zvyšovanie efektivity“, dodal Miroslav Žilinek.

Skutočnosť, že ZP Dôvera ohodnotila FNsP J. A. Reimana Prešov ako najlepšiu nemocnicu spomedzi všetkých fakultných nemocníc na Slovensku nás nesmierne teší. Zároveň nás to aj zaväzuje, nepoľaviť v poskytovaní zdravotnej starostlivosti a aj v budúcnosti prinášať pacientom tie najlepšie služby. Som rád, že som riaditeľom takého tímu lekárov a zdravotných sestier, ktorých odbornosť i ľudský prístup dokážu pacienti a odborníci oceniť“, povedal pre PIS.sk riaditeľ nemocnice MUDr. Ľubomír Jacko.


zdroj: zdravotná poisťovňa Dôvera

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK