Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Ani strelecké hody tabuľku nepremiešali

Pohár primátora má za sebou jedno z najbohatších kôl čo do počtu dosiahnutých gólov. V piatich stretnutiach ich padlo dovedna 58, čo predstavuje 11,6 presných zásahov na zápas. Napriek tomu, že strelci mali vskutku veľmi vydarený deň na zásadnejšie zmeny v boji o titul či o zostup tentoraz nedošlo. Najbližšie ku významnému víťazstvu má Safi, ktorá prekvapujúco zdolala Patex rozdielom triedy 12:6.

Bodovo je tak opätovne na „dostrel“ AC Švábom a otázka zostupu je tak stále otvorená. To aj preto, že práve AC Šváby nestačili na Elmont Flox. V stretnutí nepodali Šváby očakávaný výkon a favorita prakticky nepotrápili. Tretí celok priebežnej tabuľky v pohodovom tempe odolával platonickému tlaku súpera a kruto trestal jeho chyby. Zrodil sa tak výsledok 9:3, ktorý znamená, že Elmont Flox nestratil kontakt s čelom tabuľky a stále čaká na svoju šancu, aby postúpil aspoň o priečku vyššie. Aby sa tak nestalo sa vytrvalo snaží celok Hesty. Jej súboj s Markobom, ktorý dokázal ako doposiaľ jediný v jarnej časti zdolať majstra MFC Tatra Temex, sa tešil mimoriadnym očakávaniam. Tentoraz sa však prekvapenie nekonalo a Markob zlyhal na celej čiare. Hesta dosiahla až nečakane hladké víťazstvo 9:0 a tri kolá pred koncom má sľubne rozohranú partiu o striebornú priečku. Majster MFC Tatra Temex si po zaváhaní v minulom kole už podobný luxus dovoliť nemohol. Zvlášť preto, že jeho súperom bola nebezpečná Prostejovská, ktorá hrala v posledných kolách vo veľmi dobrej forme. Dva vyspelé celky, ktoré si zmerali sily aj v semifinále GRANITO Cupu, odohrali veľmi dobré a vyrovnané stretnutie. Hralo sa obojstranne bojovne, ale veľmi pozorne, preto niet divu, že ešte v poslednej štvrtine stretnutia bol stav iba 2:1 pre MFC Tatra Temex. Po spornej situácii, keď Prostejovská reklamovala ruku, sa však lepšie skoncentroval Temex, ktorý v samotnom závere súpera zlomil ešte tromi gólmi a pripísal si mimoriadne dôležité víťazstvo 5:1, ktoré ho opäť posúva bližšie k vytúženej obhajobe titulu. Podobne ako Markob, ani Atak Dubník nedokázal zopakovať svoj veľmi dobrý výkon z minulého kola. Chaosu Gemoru stačili úvodné minúty na to, aby strelecky disponovaným Maťom Hartlom položili základ svojho vysokého víťazstva. Ten sa trafil do čierneho štyri krát, pričom Atak Dubník dokázal odpovedať oba raz. Po takomto úvode sa začalo hrať prakticky bez defenzívy, čoho zrkadlom je polčasový výsledok 9:4 pre Chaos. Kto by čakal zastavenie gólostroja v druhej časti hry, ostal prekvapený. Chaos síce nehral žiaden mimoriadny futbal, ale za to jeho súper bol ešte bezzubejší. V takmer selankovej atmosfére si Chaos Gemor team spravil zo súpera trhací kalendár a zvíťazil jednoznačne 16:7.
Upozorňujeme vedúcich mužstiev, že pravidelná schôdza sa uskutoční v pondelok 10.6.2002 o 18. h v salóniku reštaurácie Centrál.
Program nasledujúceho kola:
Sobota, 8.h: MFC Tatra Temex - AC Šváby (G), Patex - Atak Dubník (P), Elmont Flox - Safi (M). 9,45 h: Hesta - Prostejovská (G), Chaos Gemor team - Markob (P), BF Design - Noem (M).
Tabuľka po 15. Kole:
<table width="100%" border="1" cellspacing="5" cellpadding="5" bordercolor="#C0C0C0">
<tr> <td align="right">1.</font></td> <td>Tatra Temex</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">2</font></td> <td>113:48</font></td> <td align="right">25</font></td></tr><tr> <td align="right">2.</font></td> <td>Hesta</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">10</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">4</font></td> <td>108:75</font></td> <td align="right">21</font></td></tr><tr> <td align="right">3.</font></td> <td>Elmont Flox</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">9</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">3</font></td> <td>100:66</font></td> <td align="right">21</font></td></tr><tr> <td align="right">4.</font></td> <td>Prostejovská</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">8</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">5</font></td> <td>86:65</font></td> <td align="right">18</font></td></tr><tr> <td align="right">5.</font></td> <td>Atak Dubník</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">7</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">7</font></td> <td>68:87</font></td> <td align="right">15</font></td></tr><tr> <td align="right">6.</font></td> <td>Chaos Gemor</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">7</font></td> <td align="right">0</font></td> <td align="right">8</font></td> <td>97:103</font></td> <td align="right">14</font></td></tr><tr> <td align="right">7.</font></td> <td>Markob</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">4</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">9</font></td> <td>49:77</font></td> <td align="right">10</font></td></tr><tr> <td align="right">8.</font></td> <td>Patex </font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">4</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">9</font></td> <td>70:116</font></td> <td align="right">10</font></td></tr><tr> <td align="right">9.</font></td> <td>AC Šváby</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">4</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">10</font></td> <td>76:104</font></td> <td align="right"> 9</font></td></tr><tr> <td align="right">10.</font></td> <td>Safi</font></td> <td align="right">15</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">11</font></td> <td>52:92</font></td> <td align="right"> 7</font></td></tr></table>

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK