PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/9200/titul_zelena_skola_pre_nasu_matersku_skolu.html

Titul Zelená škola pre našu materskú školu

Titul a vlajka medzinárodného vzdelávacieho programu Zelená škola, ktorý od septembra 2011 patrí na dva roky MŠ Budovateľská 8 v Prešove, je značkou environmentálnej kvality vzdelávania i zamestnancov školy.

Projekt s názvom „Zelená škola“ je najväčší environmentálny program na svete, do ktorého sú zapojené školy na všetkých kontinentoch. Na Slovensku ide o 216 škôl, pričom minulý týždeň bolo na slávnostnom podujatí v Bratislave z rúk predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej ocenených certifikátom Zelená škola sedemdesiat škôl z celého Slovenska. Z Prešova to ako jediná škola bola MŠ Budovateľská 8.

Program Zelená škola, ktorým rozširujeme nám Školský vzdelávací program JABĹČKO nám dáva možnosti, ako byť aktívny nielen v jednotlivých aktivitách, ale na bazálnej úrovni prebrať zodpovednosť za svoje činy, šetriť prostredie, ktoré máme spoločné, vážiť si a nachádzať krásu a ľudskosť v prírode“, uviedla riaditeľka víťaznej materskej školy Eva Miklášová. Takéto smerovanie je podľa pani riaditeľky možné vďaka tomu, že dušou a koordinátorom programu je Katarína Mihalová a s myšlienkami sa stotožnil celý kolektív materskej školy spolu s rodičmi.

Tento úspech tak patrí všetkým v MŠ Budovateľská 8, Prešov, pretože dokážu vnímať, sú rozumný a chcú konať“, dodala riaditeľka, ktorá sa už pripravuje na ďalší týždeň. Chystá sa totiž opäť prebrať ďalšiu prestížnu cenu pre túto MŠ. Tentoraz z rúk pána prezidenta. Ale o tom nabudúce.

 
3.11.2011 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová | Vzdelávanie a školstvo | čítané: 2807 krát