Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

MFC Tatra Temex je staronovým majstrom!

Jedno kolo pred koncom Pohára primátora v malom futbale sa rozhodlo o tom, že obhajca trofeje z minulej sezóny, MFC Tatra Temex, opätovne zasadne na trón znamenajúci titul majstra malého futbalu v prešovskej uličnej lige. Temex má pred záverečným vystúpením štvorbodový náskok a ani prípadné zaváhanie ho už nemôže obrať o slastný pocit zo zaslúženého víťazstva v prvej lige - Pohári primátora.

Rozhodol o tom duel s poslednou Safi, ktorá po prehre 0:18 má práve opačné pocity, pretože minimálne na jednu sezónu sa s prvou ligou lúči. Podpísal sa na tom predovšetkým fakt, že z pôvodného kádra jej neostal prakticky kameň na kameni a nový celok nenašiel dostatok futbalového umenia, aby sa v súťaži zachránil. O zotrvanie v súťaži srdnato zabojovali AC Šváby, ktoré prekvapujúco obrali o bod Hestu. Tú to môže ešte veľmi mrzieť, pretože jednobodová strata znamená, že prepustila druhú priečku Elmontu Floxu. Hesta napriek tomu, že prakticky v celom stretnutí viedla, nedokázala húževnatému súperovi odolať a dve minúty pred koncom hracieho času dosiahli AC Šváby zlatý gól na konečných 7:7, ktorý ich definitívne zachránil v Pohári primátora. Elmont Flox dokonale využil indispozíciu najväčšieho rivala v súboji o striebornú priečku a bez problémov porazil Patex 9:4. Naskytla sa mu tak jedinečná príležitosť dosiahnuť najvýznamnejší úspech v svojej histórii, keď ako nováčik môže skončiť druhý, najhoršie však tretí v celkovom poradí. Ak si chce siahnuť na striebro musí, pri predpokladanom víťazstve Hesty nad zostupujúcou Safi, zdolať novopečeného majstra - MFC Tatra Temex. Prostejovská si zmerala vo vyrovnanom stretnutí sily s Chaosom Gemor Teamom. Už ani teoreticky nemohla dosiahnuť na medailové priečky, napriek tomu zabojovala a zvíťazila nad svojim súperom 5:4. Úplnou stratou motivácie trpí celok Ataku Dubník, ktorého hráči sú sužovaní starosťami o záchranu ich celkov vo veľkom futbale i rezignáciou po neúspechoch v lige. Finalista GRANITO Cupu, mal určite väčšie ambície, ktoré ostali nenaplnené. Tentoraz zašli až tak ďaleko, že na stretnutie s Markobom sa nedostavili v dostatočnom počte a prehrali kontumačne 5:0. Záverečná dekorácia víťaza Pohára primátora v malom futbale, celku MFC Tatra Temex sa uskutoční od 9,45 h na ihrisku ZŠ 17. novembra (G).
Program záverečného kola:
Sobota, 8.h: Patex - Markob (G), Chaos Gemor team - AC Šváby (P), MFC Tatra Temex - Elmont Flox (M). 9,45 h.: Hesta - Safi (G), Atak Dubník - Prostejovská (P).
Tabuľka po 17. Kole:
<table width="100%" border="1" cellspacing="5" cellpadding="5" bordercolor="#C0C0C0">
<tr> <td align="right">1.</font></td> <td>Tatra Temex</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">14</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">2</font></td> <td>142:50</font></td> <td align="right">29</font></td></tr><tr> <td align="right">2.</font></td> <td>Elmont Flox</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">11</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">3</font></td> <td>127:75</font></td> <td align="right">25</font></td></tr><tr> <td align="right">3.</font></td> <td>Hesta</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">11</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">4</font></td> <td>126:84</font></td> <td align="right">24</font></td></tr><tr> <td align="right">4.</font></td> <td>Prostejovská</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">9</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">6</font></td> <td>93:80</font></td> <td align="right">20</font></td></tr><tr> <td align="right">5.</font></td> <td>Atak Dubník</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">8</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">8</font></td> <td>79:98</font></td> <td align="right">17</font></td></tr><tr> <td align="right">6.</font></td> <td>Chaos Gemor</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">8</font></td> <td align="right">0</font></td> <td align="right">9</font></td> <td>110:109</font></td> <td align="right">16</font></td></tr><tr> <td align="right">7.</font></td> <td>Markob</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">5</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">10</font></td> <td>55:86</font></td> <td align="right">12</font></td></tr><tr> <td align="right">8.</font></td> <td>Patex </font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">4</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">11</font></td> <td>80:136</font></td> <td align="right">10</font></td></tr><tr> <td align="right">9.</font></td> <td>AC Šváby</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">4</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">11</font></td> <td>85:123</font></td> <td align="right">10</font></td></tr><tr> <td align="right">10.</font></td> <td>Safi</font></td> <td align="right">17</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">13</font></td> <td>57:128</font></td> <td align="right"> 7</font></td></tr></table>

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK