Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V prípade núdzového stavu sa FNsP bude riadiť príkazmi ministerstva

Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove (FNsP) bude do uplynutia výpovednej lehoty lekárov pracovať v riadnej prevádzke.

Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré dnes zaslala TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. "Ak nedôjde k dohode medzi Ministerstvom zdravotníctva SR a odborármi a v krajine bude vyhlásený núdzový stav, budeme sa riadiť príkazmi ministerstva", uviedla hovorkyňa.

Dodala, že v súlade s platnou legislatívou na úrad práce, sociálnych vecí a rodiny nahlásili voľné pracovné pozície, ktoré bude v prípade potreby nutné obsadiť.

"Tieto informácie sú rovnako zverejnené aj na hlavnej internetovej stránke nemocnice. Do pracovného pomeru v prípade potreby prijmeme 72 lekárov", doplnila Koziaková.

Voľné pracovné miesta na pozície lekárov sú nahlásené na oddeleniach anestéziológie a intenzívnej medicíny, oddelení úrazovej chirurgie, oddelení chirurgie, oddelení neurológie a oddelení neonatológie.

V prešovskej fakultnej nemocnici je zamestnaných 330 lekárov. K 1. októbru výpovede podalo 172 lekárov a podľa hovorkyne odvtedy 25 z nich výpovede stiahlo.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK