Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

SOU služieb v Prešove má majsterku Slovenska!

Veľkým úspechom študentiek aj majsteriek odborného výcviku sa skončili Majstrovstvá Slovenska v účesovej a dekoratívnej tvorbe, ktorých dejiskom bolo Výstavné a kongresové centrum Incheby v Bratislave. V silnej konkurencii sa dorastajúca nová generácia kozmetičiek a kaderníčiek nielenže nestratila, ale urobila nášmu mestu i svojej škole to najlepšie meno. Reč je o SOU služieb v Prešove, ktoré malo v tejto súťaži trojčlenné zastúpenie a počínalo si nadmieru úspešne.

Samotná súťaž bola rozdelená do dvoch kategórií a niekoľkých disciplín. Študentky sa predstavili v disciplíne denné líčenie a v maľovaní na telo. Úlohou dievčat v prvej z disciplín bolo vytvoriť denný, nositeľný make-up, pri maľovaní na telo sa realizovali spoločne kozmetické líčenie, účes, lepenie a zdobenie umelých nechtov. Hodnotenie takto upravenej ženskej krásy bolo zamerané na celkový vzhľad, výber témy, originality prístupu súťažiacich, umeleckú kreativitu, farbu a techniku práce. Excelentnú prácu odviedla študentka kozmetiky Viktória Gažová. Doslova očarila svojim umením porotu, získala prvé miesto a k nemu hrdý titul majsterky Slovenska v dekoratívnej kozmetike, kategória žiačky. Nadviazala tak na podobné úspechy, ktoré študentky SOU služieb v Prešove dosahujú už niekoľko rokov. Ani učebný odbor kaderníčka neobišiel skrátka. Súťažilo sa urputne v troch disciplínach, a to dámsky denný účes, dámsky večerný účes a aby neobišla skrátka ani silnejšia polovica ľudstva, aj v pánskom klasickom strihu a účese. Študentka druhého ročníka odboru kaderník Elena Pellová, predovšetkým Prešovčankám nie neznáme meno z tejto „branže“, zvládla technicky a časovo náročné disciplíny výborne a vybojovala si 3. miesto v účesovej tvorbe. Zastúpenie malo SOU služieb aj v kategórii dospelých. Svoju „materskú“ školu reprezentovala jej bývalá absolventka a súčasná majsterka odborného výcviku Adela Špinerová. Svoje skúsenosti z podobných súťaží v žiackych kategóriách zúročila v mimoriadne silnej konkurencii profesionálok a darilo sa jej na výbornú. Získala celkové druhé miesto v líčení na tému Trend make-up La Seine a k nemu pridala aj tretie miesto za denný make-up a maľovanie na telo. Zavŕšila tak úspešné ťaženie SOU služieb Prešov na Majstrovstvách Slovenska v účesovej a dekoratívnej tvorbe tým najlepším možným spôsobom.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK