Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Temex na tróne, strieborný predsa len Elmont Flox

Aj keď bol víťaz Pohára primátora známy už v minulom kole, jeho slávnostná inaugurácia sa odohrala až po stretnutí s Elmontom Floxom, ktorý síce nevyšiel podľa majstrovských nôt, pre MFC Tatra Temex však už nemal takú patričnú váhu, aby sa jeho hráči plne koncentrovali na výkon. V mysliach boli pravdepodobne už pri oslavách obhajoby titulu a po prvenstve v GRANITO Cupe predovšetkým pri získaní vysneného „double“, ktorý sa doposiaľ nepodarilo vybojovať nikomu v doterajšej histórii.

Temex ho dosiahol zaslúžene, bol jednoznačne najlepším celkom súťaže a zaknihoval historický úspech, ktorý v najbližšej dobe iba ťažko niekto zopakuje. Jeho korunováciu previedol po prvý raz samotný primátor mesta Prešov, pán Juraj Kopčák, ktorý zdôraznil entuziazmus a vôľu dohodnúť sa medzi súpermi, pretože malý futbal v Prešove sa hrá raritne bez rozhodcov. Pri toľkej sláve Temexu iste odpustia hráči Hesty, ktorí s napätím čakali, či sa majstrovi „podarí“ uhrať s Elmontom Floxom aspoň bod, ktorý by ich udržal v hre o striebornú priečku. Nestalo sa tak, pretože doslova v hodine dvanástej nováčik súťaže gólom na 7:6 vybojoval druhú priečku a dosiahol tak svoj najvýraznejší úspech v doterajšej histórii. Hesta sa rozlúčila so súťažou vysokánskym víťazstvom 27:2 nad zdecimovanou Safi, ale ani tento rekord kola jej iste nevysušil slzy sklamania nad doslova premárnenou šancou získať opätovné druhé miesto, o ktoré prišli v minulom kole remízou so Švábami. Tie sa v závere rozbehli do obdivuhodných obrátok. Dokázali nielen zopakovať svoj dobrý výkon z predchádzajúceho kola, ale pridali doň aj niečo navyše a na hlavu porazili Chaos Gemor team v pomere 13:5. Atak Dubník zohral selankové stretnutie s Prostejovskou, v ktorom už vlastne o nič mimoriadne nešlo. Mimoriadna bola iba horúčava, a tak unavené mužstvá nepredviedli ktovie aký futbal. Po celý čas mala navrch Prostejovská, viedla už trojgólovým rozdielom, nakoniec sa však všetko skončilo deľbou bodov za remízu 6:6, pričom za zmienku stojí snáď iba fakt, že Maťo Mrúz, hráč Ataku Dubník, dokázal skórovať štyri krát. Markob sa tiež ukázal v lepšom svetle ako sa mu to darilo prakticky počas celej sezóny. Patex mu nerobil výnimočné problémy a už po prvej časti hry viedol 5:0. V druhom polčase kontroloval priebeh stretnutia a zvíťazil jasne 10:4, čím urobil dvojbodovú bodku za tohtoročnou sezónou.
Tabuľka po záverečnom kole:
<table width="100%" border="1" cellspacing="5" cellpadding="5" bordercolor="#C0C0C0">
<tr> <td align="right">1.</font></td> <td>Tatra Temex</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">14</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">3</font></td> <td>148:57</font></td> <td align="right">29</font></td></tr><tr> <td align="right">2.</font></td> <td>Elmont Flox</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">3</font></td> <td>134:81</font></td> <td align="right">27</font></td></tr><tr> <td align="right">3.</font></td> <td>Hesta</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">12</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">4</font></td> <td>153:86</font></td> <td align="right">26</font></td></tr><tr> <td align="right">4.</font></td> <td>Prostejovská</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">9</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">6</font></td> <td>99:86</font></td> <td align="right">21</font></td></tr><tr> <td align="right">5.</font></td> <td>Atak Dubník</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">8</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">8</font></td> <td>85:104</font></td> <td align="right">18</font></td></tr><tr> <td align="right">6.</font></td> <td>Chaos Gemor</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">8</font></td> <td align="right">0</font></td> <td align="right">10</font></td> <td>115:122</font></td> <td align="right">16</font></td></tr><tr> <td align="right">7.</font></td> <td>Markob</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">6</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">10</font></td> <td>65:90</font></td> <td align="right">14</font></td></tr><tr> <td align="right">8.</font></td> <td>AC Šváby</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">5</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">11</font></td> <td>98:128</font></td> <td align="right">12</font></td></tr><tr> <td align="right">9.</font></td> <td>Patex</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">4</font></td> <td align="right">2</font></td> <td align="right">12</font></td> <td>84:146</font></td> <td align="right">10</font></td></tr><tr> <td align="right">10.</font></td> <td>Safi</font></td> <td align="right">18</font></td> <td align="right">3</font></td> <td align="right">1</font></td> <td align="right">14</font></td> <td>59:155</font></td> <td align="right"> 7</font></td></tr></table>

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vstúpili do play-off domácim víťazstvom
V sobotu odštartovala vyraďovacia časť Niké Extraligy mužov. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili na domácej palubovke súperov z Nitry. Zverenci trénera Erika Digaňu zvíťazili v prvom zápase štvrťfinálovej série 3:0 (25:23, 25:17, 25:20) a v sérii hranej na 2 výhry vedú 1:0. Svoj postup medzi top štvorku môžu potvrdiť už vo štvrtok (14.3.2024) pod Zoborom.
V Prešove ocenili naj športovcov už po 63. raz v histórii
Mesto Prešov ocenilo v posledný februárový deň svojich najúspešnejších športovcov za rok 2023 počas galavečera v Parku kultúry a oddychu. Športovcom roka sa stal hádzanár Lukáš Urban z domáceho klubu Tatran Prešov. Do Siene slávy prešovského športu bola uvedená významná osobnosť hádzanárskych dejín Pavol Palša a in memoriam tam pribudol aj legendárny prešovský futbalista Gejza Šimanský. Galavečerom hostí už tradične sprevádzal známy športový komentátor Marcel Merčiak.
Majsterky Slovenska zavítali na prešovskú radnicu
Prešovské hokejistky z klubu ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov sa stali majsterkami Slovenska vôbec po prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii fungovania klubu. Osobne ich na prešovskej radnici privítal a zagratuloval k ich úspechu aj primátor mesta František Oľha.
Tatran Prešov získal už 25. Slovenský pohár
Hádzanári Tatrana Prešov oslavujú zisk jubilejného 25. Slovenského pohára! Z cennej trofeje sa tešia osemnástykrát v ére samostatnosti a sú neohrozenými rekordérmi v počte víťazstiev v slovenskej pohárovej súťaži.
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
HOKEJBAL: Prešov na jar zatiaľ 100- percentný.
Prvé extraligové turnaje v roku 2024 majú za sebou už aj hokejbalisti Prešova, ktorý pokračujú v nasadenom tempe z jesennej časti.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK