Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Odborári rokovali s vedením FNsP, lekári zatiaľ zmluvy nepodpísali

Lekári z Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove (FNsP), ktorí doposiaľ trvali na výpovediach, zatiaľ nové zmluvy nepodpísali.

(ilustračné foto: greatmilan)
(ilustračné foto: greatmilan)

Uviedol to dnes pre TASR predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) pri FNsP Michal Polician.

Zástupcovia odborov rokovali s vedením nemocnice viac ako dve hodiny o definitívnych úpravách nových pracovných zmlúv. Polician zdôraznil, že dnes večer sa uskutoční stretnutie lekárov, ktorí dali výpovede, kde budú zástupcovia LOZ informovať, k akým došlo dohodám s vedením prešovskej nemocnice.

"Pokiaľ budú lekári akceptovať dodatky a vyrokované úpravy, môže sa pristúpiť k podpisovaniu pracovných zmlúv. Závisí však aj od toho, aké budú výsledky rokovaní v ostaných nemocniciach na Slovensku", konštatoval Polician.

V stanovisku vedenia FNsP, ktoré TASR poskytla hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková, sa uvádza, že rokovania boli konštruktívne a priniesli kompromisné riešenie všetkých sporných bodov.

"Vedenie nemocnice sa so zástupcami odborárov dohodlo, že výhrady, ktoré mali odborári, budú zapracované do pracovných zmlúv. Vedenie teda nevidí dôvod na to, aby lekári do práce nenastúpili, a verí, že sa tak udeje čo najskôr", píše sa v stanovisku.

Hovorkyňa ráno informovala, že do práce dnes nenastúpilo 95 lekárov. Doplnila, že v práci boli už niektorí lekári, ktorí boli práceneschopní, a rovnako aj tí, ktorým sa prostredníctvom obvodného úradu podarilo doručiť príkazy na pracovnú činnosť.

V prešovskej nemocnici dalo k 1. októbru tohto roka výpoveď 171 lekárov, do konca novembra 36 z nich výpovede stiahlo.

Súvisiace články
7.12.2011 Lekári z FNsP v Prešove podpisujú nové zmluvy a vracajú sa na oddelenia 6.12.2011 Vo fakultnej nemocnici sa pripravujú zmluvy na podpis 5.12.2011 Situácia vo FNsP sa podľa jej vedenia v porovnaní s piatkom zlepšila 4.12.2011 Vo FNsP J. A. Reimana v Prešove zatiaľ lekári zmluvy nepodpisujú 3.12.2011 Víkendový režim v FNsP Prešov prebieha štandardným spôsobom 2.12.2011 Vo FNsP v Prešove dnes nenastúpilo do práce 118 lekárov 1.12.2011 Vo FNsP v Prešove dnes nenastúpilo do práce 101 lekárov 1.12.2011 LOZ lekárom: Dnes pokojne oddychujte 1.12.2011 Všetci lekári v Spiškej Novej Vsi svoje výpovede stiahli. 30.11.2011 Námestníčka FNsP pripustila, že v práci dnes nebolo vyše 50 lekárov 30.11.2011 Niektorí lekári vo FNsP v Prešove dnes nenastúpili do práce
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK