Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Cesty v Prešovskom kraji upravovalo v noci vyše 80 sypačov

Sneženie v niektorých oblastiach severovýchodného Slovenska a poľadovica zamestnávajú od soboty (17.12.) večera cestárov zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK).

Vedúci odboru prevádzky SÚC PSK Miroslav Milý dnes pre TASR uviedol, že cesty na území kraja sú momentálne zjazdné. Komunikácie 1. triedy sú mokré, vo vyšších polohách na horských priechodoch sa môže nachádzať kašovitá vrstva snehu. Na cestách 2. a 3. triedy sa najmä vo vyšších polohách nachádza utlačená, prípadne kašovitá vrstva snehu, miestami do troch centimetrov.

Milý pripomenul, že najviac snehu napadlo v noci v oblasti Vysokých Tatier, kde sú ešte aj teraz všetky mechanizmy v teréne. V niektorých lokalitách pribudlo vyše 10 centimetrov nového snehu.

"V priebehu noci sme mali na cestách v Prešovskom kraji nasadených vyše 80 sypačov. Vozidlá od včera prepluhovali približne 1400 kilometrov ciest a posypali viac ako 2500 kilometrov komunikácií", konštatoval Milý s tým, že niektoré trasy sa museli upravovať aj viackrát.

(ilustračné foto)

(ilustračné foto)
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK