Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Foto: Letné kúpalisko dnes ožilo vianočným programom

V areáli letného kúpaliska na sídlisku III. v Prešove sa počas štyroch dní konal happening a workshop, kde zdravotne, mentálne či ináč znevýhodnené deti prezentovali svoje zručnosti a vystupovali spolu s umelcami. Hlavný program s detskými vystúpeniami bol dnes.

Príprava kultúrneho program, ktorý vyplnili zdravé i hendikepované deti, bola hlavnou myšlienkou podujatia Na Vianoce spolu. Diváci mohli vidieť tanečné a spevácke vystúpenia, vypočuť si vianočné i novoročné vinše a spoločne si zaspievať vianočné koledy.

Organizátorka podujatia Jana Tormová pre uviedla, že práve vianočný čas, keď sú ľudia vnímavejší a všímajú si i tých, ktorí sú odkázaní na pomoc iných, je vhodný na usporiadanie takejto akcie. "Samotný názov hovorí, čo sme chceli týmto podujatím dosiahnuť. Jednoducho, aby deti z autistického domova, zo stacionáru spolu so zdravými rovesníkmi vytvorili nejaký pekný vianočný program", konštatovala Tormová.

Pozvanie zaspievať si spoločnú koledu s priateľmi prijali aj deti z Domova sociálnych služieb na Volgogradskej ulici v Prešove. "Deti sú šťastné, tešia sa, že môžu ísť medzi ľudí a je to v rámci začleňovania sa medzi zdravých, takže im to veľmi prospieva", povedala vychovávateľka Simona Ivanecká.

Boli tu vystavené kresby i priestorové práce detí zo základných škôl na tému "môj vianočný sen". Okrem toho si tu mohli vyskúšať hipoterapiu, ktorá sa pomerne často využíva v starostlivosti o hendikepované deti.

Pozitívne výsledky sa dosahujú aj prostredníctvom canisterapie. K deťom sa preto dnes pridali aj členovia OZ Prešovskí havkáči. Tí so sebou priniesli aj opustených psíkov. Ani tie by, podľa nich, nemali ostávať na Vianoce samé. Zároveň chceli deti upozorniť, aby sa o zvieratá vzorne starali.

Foto: greatmilan

Súvisiace články
19.12.2011 Charitatívna akcia Na Vianoce spolu
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK