Utorok, 23. apríl 2024
Meniny má Vojtech | zajtra Juraj

Mesto Prešov zaviedlo prehľad volebných okrskov online

Mesto Prešov svojimi službami vychádza v plnej miere v ústrety svojim občanom a zabezpečuje výkon úloh, aby príprava na parlamentné voľby v roku 2012 bola bezchybná. Svedčí o tom aj nová jedinečná služba.

Po dôslednej analýze informačných zdrojov vo vnútornom komplexnom informačnom systéme mesta, poskytujeme nové služby verejnosti automatizovaným a zabezpečeným spôsobom, v štruktúrovanej forme s plnou možnosťou filtrovania, triedenia, vyhľadávania, exportu a tlače požadovaných informácií“, informovala o novinke Mariana Hurná, koordinátorka IT na MsÚ v Prešove.

Ako ďalej uviedla, v rámci aplikácie eGovernment (http://egov.presov.sk/default.aspx) je Prešov prvou a jedinou samosprávou na Slovensku, ktorá prináša novú prehľadnú formu zverejňovania informácií o volebných okrskoch a adresách v nich zaradených, o volebných miestnostiach pre marcové voľby do NR SR 2012 v meste Prešov.

Prakticky to znamená, že volič – Prešovčan, podľa adresy svojho trvalého pobytu, vie ľahko z pohodlia domova zistiť, kde je jeho volebná miestnosť pre pripravované parlamentné voľby aj so zobrazením na mape“, vysvetľuje M. Hurná.

V meste Prešov je štandardne približne 75 tisíc oprávnených voličov, 79 volebných okrskov a miestností a vyše 7.900 adries v okrskoch.

Táto nová služba tak občanom pomôže zjednodušiť prístup k požadovaným informáciám, čím sa v rámci volieb stane jedným z faktorov k zvyšovaniu podpory priamej demokracie pri využívaní volebného práva.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta Prešov
Primátor mesta Prešov Ing. František Oľha podľa § 13 ods. 4 písm. a) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov zvoláva
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK