PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/9451/mesto_presov_zaviedlo_prehlad_volebnych_okrskov_online.html

Mesto Prešov zaviedlo prehľad volebných okrskov online

Mesto Prešov svojimi službami vychádza v plnej miere v ústrety svojim občanom a zabezpečuje výkon úloh, aby príprava na parlamentné voľby v roku 2012 bola bezchybná. Svedčí o tom aj nová jedinečná služba.

Po dôslednej analýze informačných zdrojov vo vnútornom komplexnom informačnom systéme mesta, poskytujeme nové služby verejnosti automatizovaným a zabezpečeným spôsobom, v štruktúrovanej forme s plnou možnosťou filtrovania, triedenia, vyhľadávania, exportu a tlače požadovaných informácií“, informovala o novinke Mariana Hurná, koordinátorka IT na MsÚ v Prešove.

Ako ďalej uviedla, v rámci aplikácie eGovernment (http://egov.presov.sk/default.aspx) je Prešov prvou a jedinou samosprávou na Slovensku, ktorá prináša novú prehľadnú formu zverejňovania informácií o volebných okrskoch a adresách v nich zaradených, o volebných miestnostiach pre marcové voľby do NR SR 2012 v meste Prešov.

Prakticky to znamená, že volič – Prešovčan, podľa adresy svojho trvalého pobytu, vie ľahko z pohodlia domova zistiť, kde je jeho volebná miestnosť pre pripravované parlamentné voľby aj so zobrazením na mape“, vysvetľuje M. Hurná.

V meste Prešov je štandardne približne 75 tisíc oprávnených voličov, 79 volebných okrskov a miestností a vyše 7.900 adries v okrskoch.

Táto nová služba tak občanom pomôže zjednodušiť prístup k požadovaným informáciám, čím sa v rámci volieb stane jedným z faktorov k zvyšovaniu podpory priamej demokracie pri využívaní volebného práva.

 
22.12.2011 | Autor: Veronika Kmetóny Gazdová | Mesto Prešov | čítané: 8869 krát