Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Vo FNsP ošetrili cez Vianoce aj ľudí zranených pri pádoch a bitkách

Lekári vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove ošetrili počas vianočných sviatkov viacerých ľudí s úrazmi horných a dolných končatín.

Mnohí navštívili zdravotnícke zariadenie zároveň s poraneniami hlavy, ktoré utrpeli podľa vlastných slov pri pádoch a bitkách.

"Na Klinike traumatológie FNsP J. A. Reimana ošetrili lekári 24. decembra sedem zlomenín. U starších pacientov išlo prevažne o zlomeniny bedier, u mladších o zápästia, kľúčne, ako aj ramenné kosti", informovala TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Ako ďalej uviedla, lekári diagnostikovali u pacientov aj podvrtnuté členky a rany na rukách, ktoré spôsobila nepozornosť pri detských hrách a prípravách štedrovečerného menu.

Urgentnú traumatologickú ambulanciu navštívilo v dôsledku zranení utrpených pri páde a bitkách v noci z 23. na 24. decembra päť pacientov, ktorí sa sťažovali na bolesti hlavy.

V pondelok 26. decembra do polnoci bola lekárska pohotovosť urgentných traumatologických ambulancií prešovskej nemocnice pokojná. "Zlom nastal po polnoci, odvtedy až do rána ošetrili lekári 14 pacientov. V ôsmich prípadoch išlo o úrazy hlavy, z toho piati pacienti uviedli, že boli zavinené inou osobou a išlo o následky bitky", konkretizovala Koziaková.

Podľa jej ďalších slov ošetrili na Oddelení otorinolaryngológie v priebehu Štedrého dňa 13 ľudí. Ani jeden však nebol ošetrený kvôli cudziemu telesu v oblasti ústnej dutiny - rybacej kosti. Pacienti vyhľadali lekársku pomoc prevažne pre hnisavú angínu a bolesti ucha.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK