Štvrtok, 02. máj 2024
Meniny má Žigmund | zajtra Galina

Foto: Turisti sa so starým rokom lúčili na hrade

Rozlúčku so starým rokom už tradične organizoval Klub slovenských turistov Lokomotíva Prešov v spolupráci s mestom Veľký Šariš..

So starým rokom sa dnes prišiel na východoslovenský Šarišský hrad rozlúčiť rekordný počet turistov, približne 700. Organizátori sa tešili, že vďaka akcii Silvester na hrade vytiahli stovky ľudí do prírody spred televízorov a od vianočných dobrôt. Išlo už o 26. ročník tohto podujatia. Medzi výletníkmi bolo aj 140 detí.

"Počasie nám celkom prialo, na hrade bola hmla, ale nefúkal vietor. Ľudia sa zabavili, bola dobrá nálada", opísal dnes pre TASR atmosféru predseda Klubu slovenských turistov regiónu Šariš Juraj Fiľakovský. Potešilo ho, že z roka na rok chodí na hrad viac ľudí. Pochválil sa, že najstarší účastník Ján bol z Prešova a mal 91 rokov, najmladšou "turistkou" bola len 11-mesačná Lilianka. Prišli aj turisti zo zahraničia - Ukrajiny, Poľska a Českej republiky.

"Verím, že všetci si odnesú pekný zážitok a na budúci rok prídu ešte v hojnejšom počte", povedal Fiľakovský.

Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK