Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Foto: Turisti sa so starým rokom lúčili na hrade

Rozlúčku so starým rokom už tradične organizoval Klub slovenských turistov Lokomotíva Prešov v spolupráci s mestom Veľký Šariš..

So starým rokom sa dnes prišiel na východoslovenský Šarišský hrad rozlúčiť rekordný počet turistov, približne 700. Organizátori sa tešili, že vďaka akcii Silvester na hrade vytiahli stovky ľudí do prírody spred televízorov a od vianočných dobrôt. Išlo už o 26. ročník tohto podujatia. Medzi výletníkmi bolo aj 140 detí.

"Počasie nám celkom prialo, na hrade bola hmla, ale nefúkal vietor. Ľudia sa zabavili, bola dobrá nálada", opísal dnes pre TASR atmosféru predseda Klubu slovenských turistov regiónu Šariš Juraj Fiľakovský. Potešilo ho, že z roka na rok chodí na hrad viac ľudí. Pochválil sa, že najstarší účastník Ján bol z Prešova a mal 91 rokov, najmladšou "turistkou" bola len 11-mesačná Lilianka. Prišli aj turisti zo zahraničia - Ukrajiny, Poľska a Českej republiky.

"Verím, že všetci si odnesú pekný zážitok a na budúci rok prídu ešte v hojnejšom počte", povedal Fiľakovský.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK