Streda, 29. máj 2024
Meniny má Vilma | zajtra Ferdinand

Vyhlásili súťaž Lesoochranársky čin roka 2001

Nadácia Zelená nádej so sídlom v Tulčíku v Prešovskom okrese, ktorá pôsobí pri Lesoochranárskom zoskupení VLK, vyhlasuje štvrtý ročník súťaže o Lesoochranársky čin roka 2001. Do súťaže možno prihlásiť jednotlivca či skupinu ľudí nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska s Maďarska a Slovenska.

„Oceňujeme lesoochranárske činy, ktoré sa uskutočnili v roku 2001 alebo aj staršie, ak účinky tohoto skutku trvajú. Porota bude pozostávať z členov správnej rady nadácie a dvoch ďalších prizvaných hostí,“ informovala správkyňa nadácie Mária Hudáková a dodala, že ocenený môže byť ktokoľvek, či už dobrovoľník, lesník, úradník alebo právnik.

Víťazi, ktorých vyberie porota zložená z členov správnej rady nadácie a dvoch hostí, budú ocenení peňažnou odmenou (za prvé miesto osemtisíc korún, za druhé päťtisíc a za tretie tisíc) a knižnými cenami. Porota si vyhradzuje právo neudeliť cenu, respektíve udeliť mimoriadne ocenenie.

Zámerom nadácie je, podľa slov správkyne, oceniť „nielen priamu obranu lesa, napríklad pred deštrukčnou ťažbou, ale i administratívne zásluhy o vznik ozajstného chráneného územia, či vtipné využitie existujúcich zákonov a predpisov v prospech lesa a jeho obyvateľov“.

Nominácie s popisom lesoochranárskeho činu navrhnutého na ocenenie, v rozsahu jednej strany, možno zasielať na adresu nadácie (Tulčík 27, 082 13) do jesennej rovnodennosti 2002.

Mohlo by Vás zaujímať
Do kampane „superhrdinov“, Týždňa dobrovoľníctva 2024, sa zapojilo takmer 5600 ľudí. Prešovský kraj s najvyšším podielom!
Heslo „Staň sa hrdinom/hrdinkou malých veľkých skutkov“ prilákalo zapojiť sa do obľúbenej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorá sa konala 20. - 26. mája, spolu 5578 ľudí. Tí v pripravených aktivitách venovali 16 646 hodín svojho času dobrovoľníctvu, čo pri prepočte na ekonomickú hodnotu práce predstavuje vyše 93 000€.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK