Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Vyhlásili súťaž Lesoochranársky čin roka 2001

Nadácia Zelená nádej so sídlom v Tulčíku v Prešovskom okrese, ktorá pôsobí pri Lesoochranárskom zoskupení VLK, vyhlasuje štvrtý ročník súťaže o Lesoochranársky čin roka 2001. Do súťaže možno prihlásiť jednotlivca či skupinu ľudí nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska s Maďarska a Slovenska.

„Oceňujeme lesoochranárske činy, ktoré sa uskutočnili v roku 2001 alebo aj staršie, ak účinky tohoto skutku trvajú. Porota bude pozostávať z členov správnej rady nadácie a dvoch ďalších prizvaných hostí,“ informovala správkyňa nadácie Mária Hudáková a dodala, že ocenený môže byť ktokoľvek, či už dobrovoľník, lesník, úradník alebo právnik.

Víťazi, ktorých vyberie porota zložená z členov správnej rady nadácie a dvoch hostí, budú ocenení peňažnou odmenou (za prvé miesto osemtisíc korún, za druhé päťtisíc a za tretie tisíc) a knižnými cenami. Porota si vyhradzuje právo neudeliť cenu, respektíve udeliť mimoriadne ocenenie.

Zámerom nadácie je, podľa slov správkyne, oceniť „nielen priamu obranu lesa, napríklad pred deštrukčnou ťažbou, ale i administratívne zásluhy o vznik ozajstného chráneného územia, či vtipné využitie existujúcich zákonov a predpisov v prospech lesa a jeho obyvateľov“.

Nominácie s popisom lesoochranárskeho činu navrhnutého na ocenenie, v rozsahu jednej strany, možno zasielať na adresu nadácie (Tulčík 27, 082 13) do jesennej rovnodennosti 2002.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK