Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

V roku 2011 ošetrili v prešovskej fakultnej nemocnici 336.642 pacientov

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove ošetrili v minulom roku spolu 336.642 pacientov. Hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková informovala, že v priebehu uplynulého roka evidovali na oddeleniach celkom 45.695 hospitalizácií.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

"Operácie podstúpilo 11.895 pacientov. Najviac operačných výkonov sa uskutočnilo na oddelení chirurgie, ďalej nasledovalo očné, urologické oddelenie, ortopédia, traumatológia a ušno-nosno-krčné oddelenie", spresnila Koziaková.

Doplnila, že na klinike gynekológie a pôrodníctva sa narodilo 2538 detí. V hniezde záchrany našli jedno dievčatko, ktoré neskôr dostalo meno Terezka. Rok bol bohatý aj na pôrody dvojčiat, ktorých bolo 40 a okrem toho sa v prešovskej nemocnici narodili aj dvoje trojčatá. Traja chlapci prišli na svet vo februári a druhé prešovské trojčatá sa narodili koncom júna, tentoraz to boli dievčatká.

Za jednu z najdôležitejších udalostí, ktorá má nemocnici priniesť rozvoj a zvýšenie kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti, vedenie FNsP označilo spustenie výstavby nového internistického monobloku. Bude stáť v areáli na Hollého ulici v susedstve chirurgického monobloku a jeho dokončenie je naplánované na marec 2013.

K pozitívnym momentom, podľa vedenia nemocnice, treba zaradiť aj otvorenie novozrekonštruovných priestorov oddelenia dermatovenerológie, kožných, pľúcnych ambulancií a záchrannej zdravotnej služby, ktoré odovzdali do užívania v polovici júna minulého roka.

Protest lekárov, ktorí hromadne dávali výpovede, sa na prelome novembra a decembra nepriaznivo podpísal aj pod chod prešovskej FNsP. Výpovede v októbri podala približne polovica zo zamestnaných lekárov. Prešovská nemocnica patrila medzi 16 zdravotníckych zariadení, v ktorých bol vyhlásený núdzový stav. Komplexnú zdravotnú starostlivosť bez obmedzení začali poskytovať 7. decembra.

Mohlo by Vás zaujímať
Zomrel lekár a mestský poslanec Peter Bandura
Vo veku 68 rokov nás v nedeľu 17. marca 2024 náhle opustil lekár a mestský poslanec Peter Bandura.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK