Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Alfa Tyre ostáva v druhej lige!

Štrnásty júl bol konečným termínom pre jednotlivých účastníkov i záujemcov o účasť v súťažiach organizovaných PAKMF, aby sa prezentovali a registrovali do svojich líg. Rébus o postupujúcich z druhej ligy malého futbalu do Pohára primátora s definitívne vyriešil. Napriek tomu, že tabuľka po skončení lanského ročníka hovorila jasnou rečou o tom, že postup do najvyššej prešovskej súťaže si vybojovali v poradí FC Ambra, Alfa Tyre a Sídlisko II, už tesne pred skončením sezóny sa začalo šepkať všeličo o tom, že prvé dva celky nemajú záujem hrať Pohár primátora.

Našťastie, žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa navarí a skutočnosť sa ukázala predsa len v trocha inom svetle, ako sa čakalo. Čiže definitíva znie: FC Ambra sa stáva novým účastníkom Pohára primátora a vyvrátila tak fámy o jej zotrvaní v druhej lige. Senzácia sa však nakoniec konala, pretože Alfa Tyre sa vzdal svojej šance na postup a po posúdení situácie ostáva účastníkom svojej doterajšej súťaže. To vyvolalo radosť predovšetkým v radoch BF Designu, ktorý predviedol hlavne na jar výborný futbal, preto mu po zásluhe patrí postup medzi elitu. Nakoniec to ani zďaleka nebolo všetko. V konečnej tabuľke piaty celok Pohára primátora a dvojnásobne strieborný v GRANITO Cupe, Atak Dubník, totiž po nevydarenej jarnej časti rezignoval na ďalšie zotrvanie v prvej lige a vytvoril tak ďalšie postupové miesto pre celok ExCentrumu. Hráči tohto mužstva sa dohodli na fúzii s Prostejovskou, prípadne využili individuálne možnosti prestupu do iných celkov. Všetky tieto zmeny schválili členovia Rady PAKMF spoločne s vedúcimi mužstiev na svojej pravidelnej schôdzi. Nového, jubilejného dvadsiateho piateho ročníka uličnej ligy v malom futbale, sa zúčastní dovedna dvadsať šesť celkov, rozdelených do dvoch súťaží. Oproti minuloročnej sezóne je to nárast o jedno mužstvo. Potvrdil sa tak fakt, že ani konkurencia JOMA ligy nezasiahla uličnú ligu v malom futbale na citlivom mieste. V pohári primátora bude premiérovo hrať dvanásť celkov a v druhej lige si zmeria sily štrnásť družstiev. Ostrý štart nižšej súťaže je stanovený na 25.8.2002, účastníci Pohára primátora odohrajú prvé kolo 31.8.2002. Záver oboch súťaží bude tentoraz jednotný, a to 9.11.2002. Už týždeň na to sa začne hrať obľúbený ligový pohár, ktorý skonfrontuje úroveň oboch líg vo vzájomných meraniach síl. Termínovo je ešte dôležitý dvadsiaty deviaty júl, kedy sa uskutoční porada vedúcich mužstiev a predložia sa súpisky celkov, zároveň bude už známe aj vyžrebovanie oboch súťaží. Ešte z hľadiska spravodajských povinností je potrebné uviesť fakt, že AC Šváby už naši čitatelia budú musieť hľadať pod názvom Predops a rovnako Sídlisko II bude figurovať ako MFC Automont.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK