PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/9522/pomozte_pri_presetreni_priestupku.html

Pomôžte pri prešetrení priestupku

Vodič Nissanu Pathfinder ohrozil chodkyňu na priechode. Polícia vyzýva svedkov priestupku, aby kontaktovali políciu.

Dňa 04.01.2012 v čase okolo 15:05 h prechádzala hliadka prešovskej dopravnej polície po Levočskej ulici v Prešove v smere od Hotela Šariš. Na križovatke ulíc Levočská a Čapajevova zastavili policajti v ľavom jazdnom pruhu pred priechodom pre chodcov, aby umožnili chodkyni prejsť cez cestu od stredového ostrovčeka. V čase, keď bola chodkyňa ľavým a pravým jazdným pruhom, v pravom jazdnom pruhu išlo motorové vozidlo Nissan Pathfinder, ktorého vodič nedal prednosť chodkyni idúcej po priechode pre chodcov. Aby sa žena vyhla zrážke, musela cúvnuť späť, čím došlo k jej ohrozeniu.

Policajti hneď nato dané vozidlo zastavili a skontrolovali. Keďže vodič sa k spáchaniu priestupku nepriznal, bude vec riešená v správnom konaní. Pri kontrole sa 33 ročný vodič Nissanu správal drzým a arogantným spôsobom a policajtom povedal, že má konexie na ministerstve vnútra, že to nenechá len tak a že to bude riešiť aj prostredníctvom inšpekcie ministerstva vnútra. Navyše spochybňoval príslušnosť riadne označenej hliadky dopravnej polície na riadne označenom policajnom aute, k Policajnému zboru.

Vzhľadom k objektívnemu prešetreniu priestupku polícia žiada ženu, ktorá v uvedenej dobe a čase prechádzala cez priechod pre chodcov, ale aj prípadných iných svedkov priestupku, aby kontaktovali políciu buď osobne na Okresnom dopravnom inšpektoráte OR PZ v Prešove, Vajanského 32, Prešov, tel. čísla 0961 80 3510, prípadne na známom tel. čísle 158.

 
10.1.2012 | Pridal: Redakcia PIS | Polícia a záchranné zložky | čítané: 3136 krát