Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Storočná jubilantka Zuzana Paučová

Storočné jubileum oslávila v stredu Prešovčanka Zuzana Paučová. Zablahoželať jej do domu na Šidlovci, kde býva pri najmladšej dcére Márii Macalovej s rodinou, jej prišila aj delegácia z prešovskej radnice na čele s primátorom Jurajom Kopčákom. Jubilantke venovali tkaný vankúš, keramické misky v tvare mušličiek, keramiku s erbom mesta, fotoalbum, knihu a kyticu kvetov. Na oslave si jubilantka pripila poháričkom vaječného koňaku.

Zuzana Paučová pochádza z Dobroča v okrese Lučenec. V roku 1969, po smrti manžela sa presťahovala do Prešova k dcére. Vychovala štyri deti, dve dcéry a dvoch synov, pričom ďalšia dcéra zomrela v útlom veku. Oslávenkyňa pochádza zo šiestich detí, jej rodičia zomreli, keď mala šesť rokov. Dnes má okrem osem vnúčat, jedenásť pravnúčat a jedného prapravnúčika.

Babka Paučová je stále čiperná, aj keď sa jej zdravotný stav zhoršil po májovej mozgovej príhode. „Nie je to také zlé. Aj teraz by som si ešte zatancovala,“ prezradila. Dlhovekosti vďačí, ako povedala, najmä tomu, že celý život pracovala, na poli a profesionálne ako kuchárka, a že sa starala o deti a vnukov. Po celý život jej nechýbal ani zmysel pre humor. „Všetci, čo ju poznajú vravia, že je zlatá duša, ktorá každému rada pomôže,“ prezradila dcéra jubilantky, no dodala, že v súčasnosti už „občas vravieva, že tam hore má viac blízkych než tu“.

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK