Piatok, 07. jún 2024
Meniny má Róbert | zajtra Medard

Útok I. Liba, Caban, Sučko už zajtra?

Na spišskonovoveskom ľade zohrali prešovskí prvoligoví hokejisti svoj druhý zápas v príprave na novú sezónu. V prvom podľahli extraligovému Martinu na jeho štadióne 1:6. Spišiaci, ktorí na zápas so Šarišanmi nastúpili po dvoch dňoch korčuľovania, ostali na ich štíte. Prešovčania vyhrali nad Spišskou Novou Vsou 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).

Za domácich skóroval v 19. min. Mikuš, za hostí dvakrát (v 5. a 43.) Pavlovský, 34. R. Pucher, 36. P. Kuzár. Mužstvá sa predstavili v zostavách: Spišská Nová Ves: Antoni - Petruk, Ondov, Magdoško, Žec, Čuj, Macejko, Velíšek, Leščinský - Farkašovský, Kristián, Holečko - Jarolín, Tarkovács, Mravec - Polomský, J. Ocelka, Mikuš - Slivka, Šimko, Ilavský.
Prešov: Marton - Pulščák, Verešpej, Socha, Bogdaň, Mojdis, Horňák, Boháč, Blahut - Pavlovský, J. Majer, R. Pucher - Bochňa, Baránok, Sýkora - Čontofalský, Mižák, Stripai - P. Kuzár, Velček, M. Hudák.

"Oproti zápasu v Martine, na Spiši dostali príležitosť ďalší hráči širšieho kádra. Ostatní z neho trénovali doma s juniorkou. Medzi nimi i Igor Liba. Prítomnosť tohto skúsenosťami ošľahaného odchovanca prešovského hokeja bola cítiť už na prvom tréningu. I keď Igor zatiaľ dobieha kondičné resty, Caban i Sučko, s ktorými vytvoril útočný trojzáprah, mohli z jeho presných prihrávok ťažiť a všeličomu sa priučiť," prezradil nám čosi z prešovskej kuchyne asistent trénera HK VTJ Farmakol Peter Křemen. V čom predovšetkým, samozrejme, okrem výsledkov, oba spomínané stretnutia rozdielne?, opýtali sme sa ešte P. Křemena. "V prvom rade v kvalite súperov a v prístupe našich zverencov. Najmä v druhej a tretej tretine zápas na Spiši malo naše mužstvo pod kontrolou. Dlhší pobyt na ľade v porovnaní so súperom sa markantne prejavil. Čiže výsledok v žiadnom prípade nepreceňujeme, ale mnohé nám zase ukázal. Herná disciplína bola už na vyššej úrovni. Chlapci si vytvorili šance, ale v koncovke už takí výrazní neboli. S výnimkou tretieho útoku, ktorý skóroval trikrát. Konečný rezultát pri presnejšej muške mohol byť podstatne výraznejší."

V piatok o 17. hodine začne pre prešovských hokejistov v poradí tretí prípravný duel. Tentoraz na domácom ľade s Michalovcami. "Nastúpime opäť v inej zostave. Hrať by mal už aj Igor Liba. Na druhej strane nás mrzí, že po zlomenine sánky v poslednej minúte zápasu v Martine sa dlhší čas musíme zaobísť bez Jaroslava Baláža," konštatoval na záver našej debaty Šterbákov asistent P. Křemen.

Mohlo by Vás zaujímať
Mierový beh mal svoju zastávku aj v Prešove
Bežci Mierového behu bežali aj cez Prešov so zastávkou v Zariadení pre seniorov Náruč. Seniorom aj žiakom neďalekej Katolíckej spojenej školy sv. Mikuláša predstavili hlavnú myšlienku tohto behu.
Tatran Prešov získal 18. majstrovský titul
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova. Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK