Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Útok I. Liba, Caban, Sučko už zajtra?

Na spišskonovoveskom ľade zohrali prešovskí prvoligoví hokejisti svoj druhý zápas v príprave na novú sezónu. V prvom podľahli extraligovému Martinu na jeho štadióne 1:6. Spišiaci, ktorí na zápas so Šarišanmi nastúpili po dvoch dňoch korčuľovania, ostali na ich štíte. Prešovčania vyhrali nad Spišskou Novou Vsou 4:1 (1:1, 2:0, 1:0).

Za domácich skóroval v 19. min. Mikuš, za hostí dvakrát (v 5. a 43.) Pavlovský, 34. R. Pucher, 36. P. Kuzár. Mužstvá sa predstavili v zostavách: Spišská Nová Ves: Antoni - Petruk, Ondov, Magdoško, Žec, Čuj, Macejko, Velíšek, Leščinský - Farkašovský, Kristián, Holečko - Jarolín, Tarkovács, Mravec - Polomský, J. Ocelka, Mikuš - Slivka, Šimko, Ilavský.
Prešov: Marton - Pulščák, Verešpej, Socha, Bogdaň, Mojdis, Horňák, Boháč, Blahut - Pavlovský, J. Majer, R. Pucher - Bochňa, Baránok, Sýkora - Čontofalský, Mižák, Stripai - P. Kuzár, Velček, M. Hudák.

"Oproti zápasu v Martine, na Spiši dostali príležitosť ďalší hráči širšieho kádra. Ostatní z neho trénovali doma s juniorkou. Medzi nimi i Igor Liba. Prítomnosť tohto skúsenosťami ošľahaného odchovanca prešovského hokeja bola cítiť už na prvom tréningu. I keď Igor zatiaľ dobieha kondičné resty, Caban i Sučko, s ktorými vytvoril útočný trojzáprah, mohli z jeho presných prihrávok ťažiť a všeličomu sa priučiť," prezradil nám čosi z prešovskej kuchyne asistent trénera HK VTJ Farmakol Peter Křemen. V čom predovšetkým, samozrejme, okrem výsledkov, oba spomínané stretnutia rozdielne?, opýtali sme sa ešte P. Křemena. "V prvom rade v kvalite súperov a v prístupe našich zverencov. Najmä v druhej a tretej tretine zápas na Spiši malo naše mužstvo pod kontrolou. Dlhší pobyt na ľade v porovnaní so súperom sa markantne prejavil. Čiže výsledok v žiadnom prípade nepreceňujeme, ale mnohé nám zase ukázal. Herná disciplína bola už na vyššej úrovni. Chlapci si vytvorili šance, ale v koncovke už takí výrazní neboli. S výnimkou tretieho útoku, ktorý skóroval trikrát. Konečný rezultát pri presnejšej muške mohol byť podstatne výraznejší."

V piatok o 17. hodine začne pre prešovských hokejistov v poradí tretí prípravný duel. Tentoraz na domácom ľade s Michalovcami. "Nastúpime opäť v inej zostave. Hrať by mal už aj Igor Liba. Na druhej strane nás mrzí, že po zlomenine sánky v poslednej minúte zápasu v Martine sa dlhší čas musíme zaobísť bez Jaroslava Baláža," konštatoval na záver našej debaty Šterbákov asistent P. Křemen.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK