Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Vydávanie potravinovej pomoci v Stropkove odštartovalo dnes bez problémov

V meste Stropkov dnes začali vydávať dlho očakávanú potravinovú pomoc pre odkázaných občanov. Múku a cestoviny plánuje od utorka do piatka (3.2.) odovzdať radnica približne 750 ľuďom v priemyselnom areáli na Hviezdoslavovej ulici.

Ako TASR informoval prednosta Mestského úradu v Stropkove Ivan Kleban, potravinovú pomoc budú vydávať ľuďom v hmotnej núdzi a dôchodcom, ktorí na ňu majú nárok, v utorok až piatok od 8.h do 15.30 h. Jednotlivých žiadateľov budú vybavovať v týchto dňoch podľa poradia, ktoré určili na základe začiatočného písmena ich priezviska.

Podľa Klebana prebieha vydávanie potravinovej pomoci od dnešného rána disciplinovane. "Zatiaľ sme nezaznamenali žiadny problém", povedal s tým, že pri preberaní múky a cestovín asistujú pracovníci radnice, terénni sociálni pracovníci, ako aj zamestnanec Rómskeho komunitného centra. Na zabezpečenie poriadku dohliadajú zároveň príslušníci Mestskej polície.

Výdaj potravinovej pomoci v Stropkove sa oproti pôvodným plánom výrazne oneskoril. "Termíny z leta 2011 neboli dodržané zo strany pobočky Potravinovej banky so sídlom v Prešove", podotkol Kleban s tým, že ďalšie vlny výdaja múky či cestovín za minulý rok už realizovať mesto nepotrebuje. "Všetci, ktorí o potravinovú pomoc požiadali vlani, si ju v týchto dňoch môžu vyzdvihnúť."

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK