Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Vydávanie potravinovej pomoci v Stropkove odštartovalo dnes bez problémov

V meste Stropkov dnes začali vydávať dlho očakávanú potravinovú pomoc pre odkázaných občanov. Múku a cestoviny plánuje od utorka do piatka (3.2.) odovzdať radnica približne 750 ľuďom v priemyselnom areáli na Hviezdoslavovej ulici.

Ako TASR informoval prednosta Mestského úradu v Stropkove Ivan Kleban, potravinovú pomoc budú vydávať ľuďom v hmotnej núdzi a dôchodcom, ktorí na ňu majú nárok, v utorok až piatok od 8.h do 15.30 h. Jednotlivých žiadateľov budú vybavovať v týchto dňoch podľa poradia, ktoré určili na základe začiatočného písmena ich priezviska.

Podľa Klebana prebieha vydávanie potravinovej pomoci od dnešného rána disciplinovane. "Zatiaľ sme nezaznamenali žiadny problém", povedal s tým, že pri preberaní múky a cestovín asistujú pracovníci radnice, terénni sociálni pracovníci, ako aj zamestnanec Rómskeho komunitného centra. Na zabezpečenie poriadku dohliadajú zároveň príslušníci Mestskej polície.

Výdaj potravinovej pomoci v Stropkove sa oproti pôvodným plánom výrazne oneskoril. "Termíny z leta 2011 neboli dodržané zo strany pobočky Potravinovej banky so sídlom v Prešove", podotkol Kleban s tým, že ďalšie vlny výdaja múky či cestovín za minulý rok už realizovať mesto nepotrebuje. "Všetci, ktorí o potravinovú pomoc požiadali vlani, si ju v týchto dňoch môžu vyzdvihnúť."

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK