Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Svetlana Pavlovičová poslala primátorovi verejnú výzvu

Do redakcie sme dostali stanovisko Ing. Svetlany Pavlovičovej, predsedníčky klubu Smer-SD a nezávislí v Mestskom zastupiteľstve k článku pána primátora JUDr. Pavla Hagyariho, ktorým reagoval dňa 27.januára na príspevok v súvislosti s finančnou situáciou mesta.

Svetlana Pavlovičová je tiež predsedníčkou finančnej komisie pri Mestskom zastupiteľstve. Stanovisko uvádzame v plnom znení.

Kto zavádza a klame, pán primátor?
Vážený pán primátor, prekvapuje ma, že si nepamätáte ako ste ignorovali každý pokus nášho poslaneckého klubu rokovať o rozpočte mesta. Nevzali ste do úvahy návrhy členov Mestskej rady a samotný rozpočet ste predložili poslancom 2 (slovom : dve) minúty pred rokovaním zastupiteľstva. Už dnes vidíme výsledok. Pán primátor neustálym napádaním poslancov nášho klubu zneužívate obdobie pred parlamentnými voľbami. Zavádzate a odmietate prijať argumenty, ktoré Vám úplne jasne vymenoval poslanec Alexander Ernst. Pokiaľ viem tak ani Vy, ani pán poslanec nekandidujete v parlamentných voľbách, tak nemáte žiaden dôvod sa skrývať za predvolebnú kampaň a útočiť na stranu Smer-SD. Používate len výhovorky a dokonca po našom zodpovednom odmietnutí ďalšieho úverového zaťaženia mesta, ktoré ste predložili poslancom, dnes zrazu tvrdíte, že sa nič nedeje, že mesto úver ani nepotrebuje. Tak načo ste ho potrebovali? Je zaujímavé akým spôsobom ste prešli fakt, že ste z Mestského úradu prinútili odísť odborníkov a novou organizačnou štruktúrou spôsobili zmätok vo vykonávaných agendách. Nie ste schopný priamo si zastať Vašu kompetenciu a skrývate sa za prednostu úradu. Pán primátor, za posledných 5 rokov mesto nedostalo žiadne nové kompetencie, ktoré by Vás oprávňovali zvýšiť počet zamestnancov úradu o 97 ľudí. Ak tomuto údaju neveríte, choďte na personálny úsek vášho úradu. Určite tak budete mať potvrdené presné čísla o ktorých rozprávame. Spomínate prenesený výkon štátnej správy. Viete o tom, že na tento mestu dáva finančné prostriedky štát? Aj na platy zamestnancov. Hovoríte o finančnej kondícii mesta ako o dobrej, ale viete aká vysoká je úverová zaťaženosť mesta ak odrátame financie, ktoré mestu dáva štát práve na prenesený výkon? Viete, že sú ďalšie dve kritériá, ktoré hovoria o tom, že mesto sa dostáva do kritickej finančnej situácie?
Som osobne rada, že ste si po viac ako roku spomenuli, že existujú aj poslanci Smeru-sociálnej demokracie a tvrdíte, že majú dvere k Vám otvorené. Bohužiaľ poznáme Vás a preto musím konštatovať, že je to len ďalšie prázdne gesto. Povedali ste to, tak ako už veľakrát, len pre efekt a robenie si vlastnej reklamy.
Verejne Vás vyzývam na zodpovedné konanie. Začnite rozhodovať v prospech občanov nášho mesta.

Upozornenie: Redakcia PIS.sk zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. V zmysle § 5, ods. 2 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve PIS.sk nezodpovedá za obsah týchto informácií.

Súvisiace články
6.2.2012 Reakcia primátora Pavla Hagyariho na verejnú výzvu poslankyne Pavlovičovej
Mohlo by Vás zaujímať
V Prešove sa začína jarné upratovanie
V rámci jarného upratovania bude v Prešove pristavených spolu 122 kusov veľkoobjemových kontajnerov. Prvý cyklus jarného upratovania sa začína 3. apríla 2024.
Prešov podporí zber kuchynského odpadu
Všetky prešovské domácnosti dostanú od mesta špeciálne vedierka na zber biologického kuchynského odpadu. Prešov chce takto podporiť triedenie biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu od zmesového komunálneho odpadu. Distribúcia 10-litrových vedierok začne už koncom februára.
Prešovská radnica bude svietiť v pestrých farbách
V posledný februárový deň si každoročne pripomíname Medzinárodný deň zriedkavých chorôb. Prešovská radnica a budova Mestskej galérie Caraffka budú preto 29. februára 2024 svietiť v pestrých farbách.
Prešovčania sa dočkajú nového mosta s cyklochodníkmi
V Prešove sa čoskoro odštartuje dlho očakávaná rekonštrukcia mosta na Lesíku delostrelcov. Do investičnej akcie sa v spolupráci púšťajú Prešovský samosprávny kraj ako správca mostného objektu a mesto Prešov, ktoré spravuje priľahlé lávky pre peších. Pôvodnú stavbu zo 60-tych rokoch nahradí nová moderná konštrukcia pre automobily, cyklistov i peších.
Navrhnite pamätihodnosť mesta Prešov na vybranú tému
Mesto Prešov vyhlasuje v súlade so Všeobecne záväzným nariadením mesta Prešov č. 2/2013 o evidencii pamätihodností mesta Prešov v znení Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov č.1/2016
Mestské zastupiteľstvo v Prešove posilní poslankyňa Zuzana Ondrejčáková
Do poslaneckej lavice v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov v apríli zasadne nová poslankyňa za VMČ 6 Zuzana Ondrejčáková. Nahradí Rudolfa Dupkalu, ktorému zanikol poslanecký mandát. U primátora mesta Prešov si už prevzala osvedčenie, slávnostný sľub zloží na aprílovom zasadnutí MsZ.
Mesto a Krajské múzeum deklarujú úzku spoluprácu
V pondelok 11. marca podpísali memorandum o spolupráci mesto Prešov a Krajské múzeum v Prešove. Deklarovali tak najmä vôľu na úzke partnerstvo pri budúcich expozíciách dejín Prešova. V roku 2024 by mali byť výsledkom tejto spolupráce minimálne dva dôležité projekty.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK