Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

FHE: Angel

Angel je prvý noise projekt v Prešove, ktorý vznikol počas náhodného „jamovania“ v roku 1995. Dva tracky z jediného dema Stop It!! sa objavili na zahraničných kompiláciách.

Z náhodného nahrávania u bratov Kernaševičovcov (Strecha) vznikol projekt, ktorý dostal pomenovanie Angel.

Objavil sa na kompilačnej kazete skupín z celého sveta And don´t call me a liar!! , kam sa dostal spolu s dvoma skladbami Strechy. Sampler končí Outrom, pochádzajúcim z dema Stop it! (kde je, paradoxne, „introm“). Demokompilácia And don´t call me a liar!! vyšla pod značkou švajčiarskeho labelu Gürteltiertapes a okrem zoskupení Angel a Strecha sa na nej podieľali aj Zombie Terrorists, Agathocles, Chromatic Absurdity, Simbiose, M. Nomized, Statuette, Amen, Red Light, 3rd World Disease, Ei Eloonjääneite, Hartsoeker, Hermit, Brandelli d´Odio, Körperfresser Köömmändö, Flagrants D´Eli a Správny smer.

Okrem toho časť dema Stop it!! , pomenovaná iba strohým „no title“, vyšla v rešpektovanej undergroundovej noise značky Pluto na kazetovej demokompilácii PLUTO compilation 3. Okrem „anjela“ mali na nej zastúpenie aj tieto skupiny a projekty (viaceré z nich boli v noizz-kruhoch pojmami): Vadge, Napalmed, Materia Organica, Groinchurn, Golgoth, Nomicon, Final Exit, No sense, Brutal Defecation, Hermit, Cut Throat, Denak, Necrose, Infamy, Social Deformity, Another Name For Corpse, Menstruation a Hepatit A.

Tým bola história noise projektu Angel uzavretá.

Z bibilografie:
O projekte: http://www.frenky.sk/clanok/213/angel_-_prvy_noise_projekt_v_presove.html
O noise: http://www.frenky.sk/?c=12&id=214
O Streche. http://www.frenky.sk/clanok/730/20_rokov_strechy-obsah_serialu---.html

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK