Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Na Lysej pri Drienici sa po roku opätovne uskutoční zimný zraz turistov

Milovníci zimnej turistiky a bežeckého lyžovania sa počas nadchádzajúceho víkendu stretnú na Lysej v Čergovskom pohorí počas ďalšieho regionálneho zrazu turistov.

Druhý ročník podujatia organizuje pod záštitou Prešovského samosprávneho kraja Klub slovenských turistov (KST) Tatran Prešov v spolupráci s Regionálnou radou KST.

Ako TASR informoval predseda organizačného tímu regionálneho zrazu turistov Jozef Senko, pre účastníkov tohto podujatia bude zabezpečené ubytovanie s kapacitou 60 lôžok. Na Lysú sa môžu dopraviť v sobotu ráno vlastným autom alebo autobusom, ktorý odchádza z prešovskej autobusovej stanice do Majdanu o 7.30 h.

Pre nadšencov bežeckého lyžovania, ako aj pešej turistiky bude počas oboch víkendových dní pripravených viacero turistických okruhov. Najdlhšia, 20-kilometrová trať povedie po trase Majdan - sedlo Priehyby, Veľká Javorina, chata Čergov - Lysá. "Jej prevýšenie je 770 metrov", priblížil Senko.

Organizátori víkendového podujatia očakávajú účasť desiatok turistov prevažne z Prešovského kraja. V minulom roku ich prišlo na Lysú takmer 70. "Pre tohtoročných účastníkov máme pripravených 100 odznakov, ako aj brožúry o turistických cieľoch prešovského regiónu", podotkol Senko s tým, že súčasťou sobotného programu bude aj tradičná športpárty.

Súvisiace články
10.5.2007 Tip na výlet: Čergov
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK