Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Na Lysej pri Drienici sa po roku opätovne uskutoční zimný zraz turistov

Milovníci zimnej turistiky a bežeckého lyžovania sa počas nadchádzajúceho víkendu stretnú na Lysej v Čergovskom pohorí počas ďalšieho regionálneho zrazu turistov.

Druhý ročník podujatia organizuje pod záštitou Prešovského samosprávneho kraja Klub slovenských turistov (KST) Tatran Prešov v spolupráci s Regionálnou radou KST.

Ako TASR informoval predseda organizačného tímu regionálneho zrazu turistov Jozef Senko, pre účastníkov tohto podujatia bude zabezpečené ubytovanie s kapacitou 60 lôžok. Na Lysú sa môžu dopraviť v sobotu ráno vlastným autom alebo autobusom, ktorý odchádza z prešovskej autobusovej stanice do Majdanu o 7.30 h.

Pre nadšencov bežeckého lyžovania, ako aj pešej turistiky bude počas oboch víkendových dní pripravených viacero turistických okruhov. Najdlhšia, 20-kilometrová trať povedie po trase Majdan - sedlo Priehyby, Veľká Javorina, chata Čergov - Lysá. "Jej prevýšenie je 770 metrov", priblížil Senko.

Organizátori víkendového podujatia očakávajú účasť desiatok turistov prevažne z Prešovského kraja. V minulom roku ich prišlo na Lysú takmer 70. "Pre tohtoročných účastníkov máme pripravených 100 odznakov, ako aj brožúry o turistických cieľoch prešovského regiónu", podotkol Senko s tým, že súčasťou sobotného programu bude aj tradičná športpárty.

Súvisiace články
10.5.2007 Tip na výlet: Čergov
Mohlo by Vás zaujímať
Sándor Petöfi má bustu na Hlavnej ulici v Prešove
Vedenie mesta Prešov v spolupráci s Generálnym konzulátom Maďarska v Košiciach slávnostne odhalilo bustu venovanú významnej osobnosti uhorských dejín, básnikovi Sándorovi Petöfimu.
Prešov ako centrum divadelného umenia už po 58. raz
Obľúbená súťaž umeleckej tvorivosti vysokoškolákov Slovenska, známa ako Akademický Prešov, sa uskutoční od 22. do 25. apríla 2024. Pred prešovským publikom vystúpia nielen profesionálne divadelné súbory zo Slovenska, ale aj z Čiech, Poľska a Maďarska. So širokým spektrom inscenačných poetík sa predstaví v symbolickom počte sedem študentských a sedem profesionálnych divadelných zoskupení.
ZÍSKAJ SUPER HRACIU KARTIČKU A VYHRAJ VYMAKANÉ CENY!
Nepremeškaj skvelú akciu v kinách CINEMAX! Nakúp na bufete občerstvenie za minimálne 5€ a hraj o skvelé ceny.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK