Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Komanický tvrdí, že prekvapiť je vždy čím...

Keď sme sa v strede tohto týždňa bavili s asistentom trénera marssuperligových futbalistov FC Tatran Prešov Mikuláša Komanického V. Gombárom na tému dnešného stretnutia tatrancov s majstrovským Interom Bratislava (18. h), prezradil nám, že hlavný kormidelník zeleno - bielych vyrukoval s interesantnou myšlienkou...

V predchádzajúcich superligových dueloch hrali Prešovčania s Interom zväčša so zabezpečenej obrany i na domácom ihrisku, no výsledky sa nedostavili. "Prečo to neskúsiť inak"?, položil rečnícku otázku M. Komanický. Ste i teraz, pár hodín pre výkopom zápasu Tatrana s úradujúcim slovenským šampiónom toho názoru, že "inou" cestou sa dá dôjsť k úspechu a teda i vylepšeniu si vzájomnej bilancie?, opýtali sme sa trénera prešovských marssuperligistov.

"Aj keď to v konečnom dôsledku môže byť "dvojsečný výrok", som. Chceme rozhodne hrať niečo iné ako doposiaľ. Nie iba vyčkávať, čo spraví Inter. Nakoniec, žlto - čierni hrajú dosť alibistický futbal. Uvedomujú si, že v "štandardkách" sú silní, preto vyčkávajú na ne i na rýchle kontry. Na hrote majú navyše "Siliho" Németha, ktorý v naše lige nateraz kraľuje. Dúfam, že Bratislavčania neprídu k nám až s takou zabezpečenou obranou ako nedávno Púchov. Je nám ale jasné, že tradične postavia dve obranné línie a do nich budú spriadať pavučinky. Na našich zápasoch vonku boli pozorovatelia z Pasienkov, takže nás majú dobre "prečítaných". Ja však tvrdím, že prekvapiť je vždy čím. Inter má nesporne kvalitné, hlavne takticky vyspelé mužstvo. Vie meniť rytmus hry a trestať chyby súpera. My však máme o zápase svoje predstavy a ostane už len na aktéroch, do akej miery ich dokážu na trávniku zrealizovať."

Aktuálna situácia v tábore Tatrana nie je práve ideálna. K dlhodobým maródom Lengyelovi a Adamovi, pred týždňom pribudli Martaus i mladý Pončák. Naplno netrénoval Valkučák, s určitými úľavami i Bubenko. Nejaké tréningové dávky vynechali aj Ďorď s Marekom Semanom. S ktorým z nich môžete dnes naisto rátať?

"Rasťo Ďorď, hoci to na jeho výkonoch vidieť nebolo, hrával so sebazaprením. Svalové zranenie v ostatných dňoch ho prinútilo ku kľudu. Ďorď je však tvrdý chlapík, ktorý hocijakú bolesť na sebe nedá vidieť a ide do každého súboja s maximálnym nasadením. Verím, že bolesť prekoná a dnes nastúpi. V opačnom prípade by to bolo veľká strata. Stáť musí v Trnave vylúčený Lelkeš. Bubenko, ktorý by ho mal na hrote nahradiť trénuje, no bolesť v členku vraj ešte pociťuje. Neviem čo bude s Kovalíkom. Lekári tvrdia, že pri vyšetreniach objektívne nič nenašli, no on sa stále sťažuje na bolesti v kolene. Čo sa Mar. Semana týka, ten mal z dôvodu bolesti v úponoch úľavy len v jednom tréningu v tomto týždni. Zostavu s ohľadom na zdravotný stav hráčov určím až dnes tesne pred začiatkom zápasu. Dúfam len, že sa nedostaneme do štádia ako pred stretnutím so Žilinou, kedy sme museli ešte desať minút pred výkopom meniť zloženie. Podľa toho vtedy vyzeral i náš výkon... Osobne verím, že nastúpime aktuálne v optimálnej zostave."

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK