Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Operačná sála si vyžiada rekonštrukciu za vyše 10.000 eur

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove, kde pred mesiacom pri poruche vodovodného potrubia došlo k zaplaveniu priestorov centrálnych operačných sál na 2. poschodí chirurgického monobloku, stále zostáva mimo prevádzky jedna sála.

Celková výška škôd, ktoré vznikli zatopením operačných sál chirurgického monobloku, bola vyčíslená na 30.000 eur.

Sála B si vyžaduje rozsiahlejšiu rekonštrukciu, ktorej suma bude prevyšovať 10.000 eur. V takom prípade je potrebné, aby nemocnica požiadala o súhlas Ministerstvo zdravotníctva SR, čo už vedenie aj urobilo“, uviedla hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Dodala, že v súvislosti s realizáciou prác musí prebehnúť aj verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác.

K poruche na vodovodnom potrubí došlo v nedeľu (5.2.) v dopoludňajších hodinách, kedy personál nemocnice zaregistroval vodu pretekajúcu do priestorov 2. a 1. poschodia, kde sa nachádza Klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny, ako aj centrálne operačné sály.

Sály boli okamžite uzatvorené a bola zabezpečená súčinnosť s Krajským operačným strediskom a s vedením Univerzitnej nemocnice v Košiciach tak, aby urgentné stavy vyžadujúce operačný zákrok, boli odosielané do okolitých nemocníc.

Plánované operačné výkony, ktoré sa mali uskutočniť na centrálnych operačných sálach chirurgického monobloku, boli dočasne pozastavené. Prebiehalo vysušovanie zamokrených priestorov, ich sanitácia a dezinfekcia. Prístrojová technika nebola poškodená.

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK