Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

V bowlingu Pri trati sa zajtra zídu osobnosti z celého kraja

Vo štvrtok 8. marca sa koná v poradí už piaty jubilejný ročník benefičného bowlingového turnaja o putovný pohár predsedu Prešovského samosprávneho kraja Petra Chudíka.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

V prešovskom bowlingu Pri trati sa stretnú osobnosti a celé spektrum spoločenského života nielen z Prešova, ale z celého kraja. Turnaja sa predbežne zúčastní 16 družstiev. Okrem Prešovského samosprávneho kraja svoje družstvá postavili Prešovská univerzita, mestá Prešov, Humenné, Svidník, policajný zbor, Prima banka, Allianz-Slovenská poisťovňa, spoločnosti C. M. R. Slovakia, Movyrob, Plynoma, SpravbytKomfort, SAD Prešov. Svoje vlastné družstvo postavila aj firma 4 SPORT, ktorá celý turnaj tradične organizuje a chýbať nebudú ani novinári, či konzuli.

Cieľom turnaja je popri spoločenskom a športovom stretnutí osobností pomôcť tým, ktorí sú na pomoc cudzích odkázaní. Preto sú hody ocenené a spoločný výťažok je venovaný ako sponzorský dar. V tomto roku nahranú sumu získa 16-ročná Adriánka Šimková z Prešova. Adriánka sa narodila predčasne, v siedmom mesiaci tehotenstva a následky ju sprevádzajú celý život. Má diagnostikovaných niekoľko vážnych chorôb – detskú mozgovú obrnu, epilepsiu. Trpí alergiami, inkontinenciou i celiakiou. Od narodenia žije len s mamou. Mesačný príjem tejto malej rodiny dosahuje asi 350 eur. Veľkou pomocou pre ne je babička, u ktorej bývajú. Adriánka by potrebovala nový vozík s nízkou hmotnosťou, ktorý by uľahčil jej prepravu, pretože v zime ani nemôže chodiť na prechádzky. V predošlých ročníkoch turnaja sa nahrala suma približne 2 400 eur, čo predstavuje asi polovicu ceny špeciálneho vozíka pre Adriánku.

Výťažok z benefičného bowlingového turnaja prešovského župana bol vždy určený pre deti. Prostriedky doteraz získali deti z Domova sociálnych sociálnych služieb v Giraltovciach, z detského stacionára pri DSS na Volgogradskej ulici v Prešove, Marianka Michlišinová z Proča a minulý rok Miška Krišková z Popradu. „Príbeh Adriánky som si začiatkom tohto roka prečítal v Novom čase. Dojal ma a verím, že jej aspoň čiastočne pomôžeme uľahčiť veľmi ťažký život“, zdôvodnil tohtoročný výber príjemcu predseda PSK Peter Chudík.

Súvisiace články
9.3.2012 Foto: Benefičný bowlingový turnaj putovný pohár predsedu PSK
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK