Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

FHE: Tina

Čerstvá držiteľka titulu Zlatý Slávik 2011 Tina sa narodila v Prešove. Jej hudobná kariéra je však skôr spätná s inými mestami. S Bratislavou, kde pôsobí. S Banskou Bystricou, kde vyštudovala herectvo a najmä s Košicami, kde vyrástla a fungovala takmer celý život.

Keď sme sa však vo FHE prihlásili k rodákovi Braňovi Mojsejovi, nie je dôvod, prečo sa nehlásiť k Tine.

Martina Csillagová (1984), známa pod skráteným menom Tina, sa prvý raz dostala do povedomia keď mala 20 rokov, ako moderátorka niekdajšej televíznej hitparády. V tom čase sa už venovala spevu, hoci vyštudovala herectvo. Dnes okrem spevu moderuje vežké televízne šou. Divadlu sa venuje
okrajovo.

Tina sa hlásila najmä k soulu, ale mala rada aj rnb či hiphop, čo sa prejavilo na jej nahrávkach. V roku 2004 vyšiel jej debut Tina (produkoval ho renomovaný prešovský DJ Jazzy), na ktorý o dva roky nadviazal Chillin.
CD Veci sa menia vyšlo v roku 2009 a vlani rozšírila diskografiu o album S. E. X. Y.

Spolupracovala s viacerými osobnosťami hudobnej scény, najmä z hip-hopovej komunity a získala mnoho ocenení (Aurel, Grand Prix Rádio, Slávik...).

Naspievala viacero hitov: Story; Viem, že povieš áno; Si sám; Príbeh...

Z bibliografie: http://www.frenky.sk/clanok/429/frenky_vs-_tina.html

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK