Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V Lipanoch chcú do konca roka zrekonštruovať autobusovú stanicu

Autobusová stanica v Lipanoch, okres Sabinov, je v nevyhovujúcom stave. Prednosta Mestského úradu v Lipanoch Jozef Križalkovič pre TASR uviedol, že do konca tohto roka by mala prejsť rekonštrukciou.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

"Je v chatrnom stave, na chodníkoch i komunikáciách sú diery, nefunguje kanalizácia a zbytočný je napríklad aj jeden rad prístreškov na stanici, pretože už nie je toľko spojov, takže postačí ich menej", povedal o súčasnom stave autobusovej stanice prednosta.

Konštatoval, že na obnove priestorov stanice sa budú finančne podieľať spoločnosť SAD Prešov, mesto Lipany a Železnice SR. Podľa neho spusteniu komplexnej obnovy bránili vlastnícke vzťahy k pozemkom, ktoré začali pred viac ako dvoma rokmi riešiť so ŽSR.

"Teraz sa to celé pohlo, máme dlhodobý nájom a v priebehu dvoch mesiacov by sme mali odkúpiť vyše 4000 štvorcových metrov", povedal Križalkovič.

Pripomenul, že projektová dokumentácia je už spracovaná a rieši rekonštrukciu chodníkov, vozidlové komunikácie a prístrešky na zastávkach by mali mať nové modernejšie opláštenie, ktoré zlepší aj estetický vzhľad priestoru. Na stanici vznikne malý kruhový objazd, pribudnú informačné tabule, lavičky a odpadkové koše. Úpravy sú v dokumentácii zapracované v zmysle dohody so spoluinvestormi.

Prednosta verí, že veľmi rýchlo prebehne výberové konanie na dodávateľa prác a tento rok by spoluinvestori mali na práce vyčleniť dohromady asi 160.000 eur. Konečná výška rekonštrukcie by sa mala podľa Križalkoviča vyšplhať na približne 350.000 eur, pričom vyše 230.000 eur má investovať SAD Prešov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK