Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Požiar hradu Krásna Hôrka zapríčinili deti

V sobotu (10.3.) o 13.30 h policajná hliadka OO PZ Rožňava počas výkonu služby spozorovala požiar trávnatého porastu hradného kopca hradu Krásna Hôrka v obci Krásnohorské Podhradie.

(foto: facebook)
(foto: facebook)

Na miesto bola ihneď operačným strediskom vyslaná výjazdová skupina, ktorá šetrením zistila, že dvaja miestni chlapci vo veku 11 a 12 rokov sa pod hradným vrchom pokúšali zapáliť cigaretu a neopatrným zaobchádzaním so zápalkami došlo k požiaru trávnatého porastu hradného kopca hradu Krásna Hôrka. Následkom toho došlo k požiaru v objekte hradu Krásna hôrka, pričom Slovenskej republike v zastúpení Slovenským národným múzeom - Múzeum Betliar vznikla presne nezistená škoda najmenej vo výške škody veľkého rozsahu. Taktiež došlo k zhoreniu motorového vozidla zn. Renault Scénic zaparkovaného pri hrade. Majiteľovi vozidla vznikla škoda 3000 eur.

V tejto súvislosti boli vyrozumené záchranné zložky HaZZ, RZP a vojenská posádka VÚ v Rožňave. Na mieste zasahovalo 47 policajtov z jednotlivých zložiek PZ a 2 služobné psy. Zasahoval aj vrtuľník letky Ministerstva vnútra, 84 príslušníkov HaZZ s dobrovoľníkmi.

K zraneniu civilného obyvateľstva nedošlo, došlo k ľahkému zraneniu jedného príslušníka HaZZ Rožňava, ktoré si nevyžadovalo ošetrenie. Požiar bol lokalizovaný o 15.30 h zásah policajtov bol ukončený o 21.00 h. Polícia naďalej situáciu monitoruje a objekt stráži, v obci sú posilnené policajné hliadky.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave už v tomto prípade začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. V danej veci prebiehajú procesné úkony, vykonáva sa obhliadka miesta požiaru aj za účasti experta Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach.

TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Súvisiace články
12.3.2012 Tlejúce iskry spôsobili na Krásnej Hôrke v noci vizuálny efekt požiaru 10.3.2012 Národná kultúrna pamiatka hrad Krásna Hôrka je zničená 10.3.2012 Hrad Krásna Hôrka je v plameňoch
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK