PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/9995/google_ukaze_svetu_ulice_presova.html

Google ukáže svetu ulice Prešova

Špeciálne upravené autá Googlu už 11. apríla začnú jazdiť Slovenskom, vyrazia tiež do Prešova. Budú fotografovať ulice, historicky a kultúrne dôležité miesta pre službu Street View.
foto: Google
foto: Google

Zámer bol avizovaný ešte v roku 2010, spúšťa sa teraz. Autá budú od budúceho týždňa jazdiť na verejne dostupných priestranstvách vybraných miest a zbierať fotodokumentáciu vo forme panoramatických fotografií, ktoré umožnia virtuálnu prechádzku ulicami.

Street View je obľúbená súčasť máp Google Maps a je napojená na 3D mapu Google Earth. Ľudia z celého sveta si pomocou panorám overujú skutočnú pozíciu hotelov, reštaurácií a lokalít, ktoré chcú navštíviť.

Pre Google je zahrnutie Slovenska do Street View prioritou, o službu je veľký užívateľský záujem. Pre túto malebnú krajinu s historicky a kultúrne bohatými mestami je to podľa spoločnosti dobrá možnosť dať o sebe vedieť. Prešov je jedným z devätnástich slovenských miest, ktoré bude Google dokumentovať. Informácie o tom, kde sa autá pohybujú, sú dostupné na stránkach www.google.sk/streetview.

Inovatívny online nástroj Street View je užitočný pre rozvoj turizmu. Prešovu môže priniesť propagáciu na celom svete a nových návštevníkov. Primátor Pavel Hagyari verí, že sa aj vďaka tejto službe Prešov stane mestom turistov zo Slovenska aj zo zahraničia. Snímky z ulíc sa môžu v službe Street View po spracovaní objaviť o niekoľko mesiacov.

 
5.4.2012 | Mesto Prešov | čítané: 12001 krát