PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/2695/kopcak_juraj-_ing-.html

Kopčák Juraj, Ing.

Databáza / Samospráva Prešov / Komunálne voľby 2006 / Kandidáti na primátora mesta
Názov subjektu:
Kopčák Juraj, Ing.
Sídlo (adresa):
Vajanského 19, Prešov

62 r., manažér

Ing. Juraj Kopčák, nezávislý kandidát na primátora mesta Prešov

Dátum narodenia: 11.1.1944
Miesto narodenia: Sabinov

Pochádzam z učiteľskej rodiny. Moji nebohí rodičia pôsobili ako učitelia v Lipanoch, Sabinove, v roku 1946 boli preložení do Nižných Ladičkoviec a v roku 1949 do Ľúbiše v okrese Humenné. Kvôli náboženskému presvedčeniu boli rodičia prepustení z učiteľských služieb postupne, otec v r.1956 a mama v r. 1958. Od roku 1958 sme žili v Prešove. Tu som ukončil v roku 1961 Jedenásťročnú strednú školu na vtedajšej Gottwaldovej ulici (dnes ulica 17. novembra).
Kvôli závadnému pôvodu som po maturite nebol prijatý na vysokú školu. Pracoval som ako robotník vo Vranovskom drevopriemysle Hencovce. V roku 1962 som bol prijatý na Strojnícku fakultu VŠT Košice ( dnes TU Košice). Tu som absolvoval prvé tri ročníky, potom som prestúpil na Strojnícku fakultu Slovenskej vysokej školy technickej v Bratislave, kde som promoval v r. 1967.
Po ukončení vysokej školy som nastúpil do Slovenských energetických strojárni v Tlmačoch, kde som pracoval ako výpočtár- projektant do roku 1971. V tomto období som absolvoval 1 rok základnej vojenskej služby v Prahe.
Na základe úspešného absolvovania konkurzu som bol v roku 1971 prijatý do VUKOV Prešov. Tu som pracoval do roku 1992 ako konštruktér-vývojár, vedúci oddelenia, vedúci odboru, technický námestník a predseda predstavenstva akciovej spoločnosti.
V roku 1993 som bol spoluzakladateľom s.r.o ARAGE, ktorej majoritným vlastníkom boli tri francúzske subjekty. Pracoval som tam vo funkcii riaditeľa do zvolenia za primátora mesta v r. 1994. 8 rokov som bol primátorom mesta Prešov.
V roku 2003 som bol spoluzakladateľom a.s Európske technologické centrum (ETCP) v Prešove. Tu pracujem doteraz ako predseda predstavenstva.
Od r. 1973 som ženatý. Spolu s manželkou sme vychovali dvoch synov a jednu dcéru. Obidvaja synovia sú stavebnými inžiniermi, jeden pracuje v Prešove, druhý v Birminghame. Dcéra je učiteľkou v Prešove. Starší syn je ženatý, dcéra vydatá. Mám 3 vnúčence, dve dievčatká a jedného chlapca.
Bývam v rodinnom dome na Vajanského ulici v Prešove spolu s rodinou mojej dcéry. Hovorím anglicky a nemecky. Som veriaci Kresťan katolík.

 
vytvorené: | čítané: 8956 krát