PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/4409/hagyari_pavel-_judr-_6.html

Hagyari Pavel, JUDr. [6]

Databáza / Samospráva Prešov / Komunálne voľby 2014 / Kandidáti na primátora mesta
Názov subjektu:
Hagyari Pavel, JUDr. [6]
Sídlo (adresa):
Prešov
WEB:
http://www.hagyari.sk/

57 rokov, primátor mesta Prešov, nezávislý kandidát



1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať?
2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas?

Pohľadom späť  na reálne výsledky treba konštatovať, že Prešov sa výrazne pohol, je ukončených množstvo pozitívnych projektov, vytvorené nové pracovné miesta, cesty, rekonštrukcie materských a základných škôl, ihriská ... a to aj napriek nepriaznivej ekonomickej situácii. Sú ale projekty, ktoré sú pripravené a sú aj nové európske výzvy, pre ktoré bude najvhodnejšia kontinuita. Dovolím si tvrdiť, že doteraz sa nám  spoločne podaril kus tvrdej práce, ktorú vidieť na každom kroku. Pred nami je však ešte dlhá cesta, počas ktorej môžeme spraviť náš Prešov ešte lepším, akým je doteraz. Dlho som sa rozhodoval, ale kocky sú už hodené, je potrebné pokračovať spolu ďalej, spolu pre naše mesto… zachovať kontinuitu a nedovoliť, aby sa prerušila dynamika najúspešnejších rokov Prešova.

Uchádzam sa o hlas Prešovčanov aj v týchto voľbách, ale nie nenávistnou, zavádzajúcou či lživou a negatívnou kampaňou, ale reálnymi skutkami a výsledkami, ktoré za mňa povedia všetko potrebné.

Nuž teda do tretice všetko dobré. 

 
 
3.Ako vidíte budúcnosť parkovania v Prešove? Aké konkrétne kroky viete urobiť po nastúpení do funkcie na sídliskách?
 
Lobing pre veľké obchvaty, ktoré by sa mali začať už budúci rok a úzka spolupráca so SSC a VÚC by mala priniesť dokončenie ul. Nábrežnej vrátane veľkej estakády pri ZVL, prepojenie Čierneho mosta s ul. Rusínskou, rozšírenie Levočskej ul. na 4-prúdovku, zelená vlna cez mesto a postupná rekonštrukcia všetkých dôležitých ciest v meste. Výstavba tisícok parkovacích miest na sídliskách je jednou zo základných priorít na nasledujúce obdobie, vrátane zavedenia rezidenčného parkovania a poriadku na sídliskách. V spolupráci s VÚC, ŽSR a SAD pripraviť riešenie integrovanej dopravy a záchytných  parkovísk . Prioritou je tiež ďalšie modernizácia MHD s dôrazom na ekológiu, bezbariérovosť, wifi či klimatizáciou.

 
4.Ako sa popasujete s dlhmi, ktoré mesto Prešov má?
 
Prešov „pláva“ v absolútne pokojných ekonomických vodách, aktuálna zadlženosť je okolo 29% a ktorá sa bude postupne znižovať aj predajom pozemkov v priemyselnom parku IPZ Záborské. 

 
5.Čo máte pripravené pre mladých Prešovčanov?

Najviac financií spomedzi všetkých krajských miest do opravy materských, základných škôl, športovísk a detských ihrísk potvrdzuje len to, že sa vieme a chceme starať o našu mladú generáciu. Cca štyritisíc nových pracovných miest počas obdobia krízy sú taktiež dôkazom spolupráce mesta s podnikateľským sektorom a budovanie nových cestných sietí je ďalšou zárukou investícií v našom krásnom meste. 

Osobitnou kapitolou je organizácia kultúrnych podujatí pre mladých či vzdávajúcich vďaku a úctu našim seniorom a umeniu všeobecne, či športové aktivity, ktoré začali postupne „obsadzovať“ naše kalendáre. Nezanedbateľným je aj rozvoj v oblasti spolupráce s tretím sektorom a cirkvami, v rámci ktorej sme vytvorili priestor pre mladých a schopných, či hľadali spôsoby pomoci tým, ktorí to skutočne potrebujú. 


6.Kapacít v domovoch pre seniorov je málo. Na umiestnenie rodinného príslušníka sa čaká mesiace. Je to riešiteľné?
 
Sociálna oblasť je jednou z priorít. V nasledujúcom období preto považujem za dôležité vytvoriť inkluzívny a motivačný systém podpory bývania pre skupiny obyvateľstva, ktoré nie sú schopné svojím pričinením obstarať si vlastné bývanie, poskytovať kvalitné a cenovo dostupné bývanie občanom, ktorí sú trvalo odkázaní na podporu mesta, zvyšovať úroveň sociálneho bývania a predchádzať neplatičstvu a strate bývania, implementovať model tzv. štartovacích bytov pre nízkopríjmové mladé rodiny s deťmi a rozvedené matky s deťmi, dobudovať klubové priestory, rozšírením komfortu poskytovaných služieb v týchto zariadeniach , rekonštrukciou priestorov v zariadeniach pre seniorov harmónia – Cemjata aj Náruč – Veselá , vybudovanie ďalších sociálnych služieb, ktoré občanom chýbajú – hlavne zariadenie opatrovateľskej služby atď..

 
7.Aké budú Vaše  priority? 

Prešov, najkrajšie mesto na Slovensku, s úžasnou históriou, dynamickou súčasnosťou, ale aj skvelou budúcnosťou. Ocenenia ako najlepšie mesto na Slovensku, mesto s najdynamickejším rozvojom, či najlepší primátor Slovenska a konkrétne výsledky hovoria, že sme spoločne dokázali veľa aj napriek  siedmim rokom stagnácie slovenskej a európskej ekonomiky.

Vrátili sme a stále vraciame dušu výnimočnostiam… Caraffova väznica, vodárenská veža, amfiteráter, Delňa či Ekopark si pamätajú staré zlaté časy našich rodičov, či starých rodičov. Symbolicky vrátili sme kone do Prešova, pevne verím, že vrátime aj soľ.

Prioritou nasledujúceho obdobia je teda naďalej zveľaďovať naše mesto, pokračovať v projektoch a zachovať dynamiku vývoja, aby sme sa neprerušila éra najúspešnejších rokov Prešova.


 
vytvorené: | čítané: 8302 krát