PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/4461/hudac_juraj-_ing-.html

Hudáč Juraj, Ing.

Databáza / Samospráva Prešov / Orgány Mesta Prešov / Poslanci MsZ
Názov subjektu:
Hudáč Juraj, Ing.
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 1
E-mail:

ekonóm, SMER-SD


O mne:
Volám sa Ing. Juraj Hudáč. Mám 51 rokov. Som ženatý, mám dve deti. Absolvoval som Vysokú školu ekonomickú v Bratislave, Fakultu riadenia Pracujem v Sociálnej poisťovni ako riaditeľ pobočky Prešov.

1. Prečo som sa rozhodol kandidovať za poslanca do Mestského zastupiteľstva v Prešove? 
Mestské zastupiteľstvo je kľúčovým orgánom mestskej samosprávy. Má vo fungovaní mesta najviac kompetencií a dokáže rozhodujúcou mierou ovplyvniť chod mesta. Počas svojho života som bol súčasťou mestskej samosprávy v rôznych pozíciách, nikdy však ako poslanec. Viem, čo by malo mestské zastupiteľstvo robiť inak, aby sa občanom mesta žilo ľahšie. Verím, že svoje bohaté skúsenosti dokážem odovzdať mestu Prešov a jeho občanom. 

2. Prečo by mi mali Prešovčania vo voľbách dať svoj hlas? 
Okrem skúseností, ktoré som už spomínal som sa počas mojej práce v samospráve naučil ešte jednu vec - počúvať občanov, snažiť sa im rozumieť, pochopiť, čo ich trápi a ako sa im dá pomôcť. Poznám aj celú škálu možností a nástrojov, ako vypočuté problémy vyriešiť a tým aj zlepšiť život ľudí v mestskej časti. 

3. Aké budú moje priority? 
Ako ekonóm prirovnávam mesto často k firme. Aj firma vlastní majetok a musí s nim dobre hospodáriť. Každá dobrá firma sa okrem majetku musí starať aj o svojich zamestnancov, bez ktorých by sa nikam nedostala. Prvoradou úlohou mesta je starať sa o svojich občanov, ale dbať pri tom aj o zveľaďovanie svojho majetku. Mojim snom je byť pri tom, keď sa o meste Prešov bude hovoriť ako o krásnom a bohatom meste so spokojnými občanmi. Alebo sa k tomuto stavu aspoň priblížiť. 
Za svoje dve hlavné priority teda považujem: 
- komunikovať s občanmi mestskej časti s cieľom poznať ich každodenné potreby, ktorých riešenie je v kompetencii mestskej samosprávy, 
- podieľať sa na konsolidácii mestských financií a zveľaďovaní majetku mesta.


 
vytvorené: | čítané: 10217 krát