PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/4464/kocisova_cizova_jana-_mgr--_bc-_20_-_vo1.html

Kočišová Čižová Jana, Mgr., Bc. (20) - VO1

Databáza / Samospráva Prešov / Komunálne voľby 2014 / Kandidáti na poslancov MsZ / Volebný obvod č. 1 (7 poslancov)
Názov subjektu:
Kočišová Čižová Jana, Mgr., Bc. (20) - VO1
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 1
E-mail:
WEB:
http://www.janacizova.com

33 r., novinárka, nezávislý kandidát



O mne:

FB stránka: https://www.facebook.com/Jana Kočišová Čižova

Mám 33 rokov, som vydatá a mám jedno dieťa. Som vyštudovanou novinárkou (Mgr.), politologičkou (Mgr.), etnologičkou (Bc.) a v súčasnosti externou doktorandkou (PhD., 5. ročník) na katedre politológie na Prešovskej univerzite v Prešove. Väčšinu svojho doterajšieho pracovného života som strávila ako novinárka, okrem roku 2008, keď som pracovala v Európskom parlamente (Brusel, Štrasburg).  
Vďaka svojmu povolaniu a vzdelaniu som mala možnosť pomáhať ľudom dovolať sa spravodlivosti,  nadobudnúť množstvo kontaktov, skúseností, ktoré by som ako poslankyňa MsZ v Prešove chcela zúročiť. Krédom môjho života je nebáť sa a neprestať sa pýtať prečo a či by to nemohlo fungovať inak, lepšie. V neposlednom rade chcem naďalej stáť na strane pravdy a slušných ľudí! 


1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať?

Už niekoľko rokov podrobne sledujem vývoj nášho mesta a v poslednom období ma značne znepokojil.  Inými slovami, prestala som byť ľahostajná voči realite akou napríklad je, že  Sídlisko III má len jedno multifunkčné ihrisko, na ktorom sa tlačia spolu športovci a deti, že nám chýbajú lavičky, park, že cesty a chodníky sú v katastrofálnom stave, že v obytných zónach sa povolili priemyselné parky, že nemáme kde parkovať...Nehovoriac o tom, že na úrovni mesta sa neriešia závažné problémy ako sú obchvat mesta, nedostatok pracovných príležitostí, nájomné byty, že najstarší futbalový klub na Slovensku momentálne hrá skoro tretiu ligu, že sa nič nedeje s prešovským hokejom, že si človek nemá kam vyjsť za kultúrou...  Myslím si, že všetky vymenované problémy majú jednu príčinu a to zlé gazdovanie s mestskými financiami (teda NAŠIMI daňami). S týmto stavom treba niečo urýchlene robiť. 


2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas?

Lebo budem vždy hovoriť o veciach nahlas a otvorene a nie len pred voľbami. Do mestského zastupiteľstva kandidujem ako NEZÁVISLÁ poslankyňa, mojim jediným šéfom bude OBČAN, žiadna politická strana, či iné zoskupenia. Preto verím, že spoločne z Prešova, krok po kroku, môžeme urobiť lepšie miesto pre nás všetkých. 


3.Aké budú Vaše  priority?

Vytvoriť postupne podmienky pre život, ktoré prislúchajú tretiemu najväčšiemu mestu na Slovensku. Viac sa o mojom programe dozviete na mojej webovej stránke www.janacizova.com alebo na fb stránke  www.facebook/ Jana Kočišová Čížová.



 
vytvorené: | čítané: 8131 krát