PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/data/4473/lukac_lubos-_mgr-_29_-_vo1.html

Lukáč Ľuboš, Mgr. (29) - VO1

Databáza / Samospráva Prešov / Komunálne voľby 2014 / Kandidáti na poslancov MsZ / Volebný obvod č. 1 (7 poslancov)
Názov subjektu:
Lukáč Ľuboš, Mgr. (29) - VO1
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 1
GSM (mobil):
0918 640 971
E-mail:
WEB:
http://www.luboslukac.sk

36 r., učiteľ, nezávislý kandidát



O mne: 
autor a organizátor edukačných projektov pre deti, mládež a dospelých
Autor a organizátor projektov: Fotografia očami detí (celoslovenský projekt, www.fod.sk), Logická olympiáda (celoslovenský projekt, www.logickaolympiada.sk), IQ kids (celoslovenský projekt, www.iqkids.sk), Mladý fotograf (mladí fotografi regiónu Šariš, www.mladyfotograf.sk), Spoznávame Vysoké Tatry, Cesta z mesta, Diela klasikov slovenskej literatúry, Do školy bez desiaty, Nadané dieťa (www.nadanedieta.sk), Klub nadaných detí (www.knd.sk), Deti v sieti (plán edukácie nadaných detí, www.detivsieti.sk), Netradičné formy vyučovania,  IQ škola, ...


1.Prečo ste sa rozhodli kandidovať?

Som rodený Prešovčan, celý svoj doterajší život som prežil v tomto meste a zároveň tu už 11 rokov  pôsobím na jednej zo základných škôl. Problémy, ktoré trápia obyvateľov mi nie sú ľahostajné, dotýkajú sa ma rovnako. Sledujem už niekoľko rokov aj činnosť predstaviteľov mesta, čo sa týka riešenia problémov. K rozhodnutiu kandidovať ma viedli  nielen predstavy o reálnych návrhoch ich riešenia k prospechu ľudí žijúcich v tomto meste, ale aj možnosti venovať sa ešte aktívnejšie dorastajúcej generácii a umožniť im zmysluplne využívať voľný čas v prospech ich osobnostného i sociálneho rozvoja tak, aby v budúcnosti sami prispievali svojimi názormi aj činmi k rozvoju mesta v súlade s morálnymi aj mravnými hodnotami.


2.Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas?

Rozhodnutie o tom, komu dajú Prešovčania v nadchádzajúcich voľbách hlas je otázkou ich pohľadu a názoru. Budúcnosť  mesta závisí nielen od volených predstaviteľov mesta, ale samozrejme najmä od voličov. Len vďaka nim môžem, rovnako ako iní uchádzači, realizovať to, čo pokladám za najdôležitejšie. To znamená, okrem viditeľných problémov je potrebné pozdvihnúť dianie v meste tak, aby aj generácia, ktorá zatiaľ nemá možnosť vybrať si svojho predstaviteľa mesta, videla reálne možnosti kvalitného využitia voľného času a prípadného uplatnenia svojho nadania/talentu v rámci kultúrnych podujatí a aktivít.  Zároveň som zástancom názoru, že život v našom meste nemá byť plánovaný iba na nasledujúcich 5 rokov, ale je potrebné hľadieť aj do budúcna, preto je dôležité vnímať a rešpektovať aj „hlasy“  detí a mládeže v našom meste.


3.Aké budú Vaše priority?

Moje priority sú zrejmé už z predchádzajúcich odpovedí.  Samozrejme, bližšia špecifikácia pojmu problémy, ktoré ľudí trápia je dôležitá. V prvom rade je to bezpečnosť z každého uhla pohľadu. Z hľadiska predchádzania nespokojnosti súvisiacej s bezpečným pohybom je potrebné riešenie údržby a zachovávania kvality chodníkov, najmä s ohľadom na starších občanov, či mamičky s deťmi,  i ciest k spokojnosti vodičov i cestujúcich MHD. Nemenej dôležitá je bezpečnosť obyvateľov v ktorúkoľvek dennú, či nočnú hodinu, a to posilnením policajných hliadok, najmä mestskej polície. Majitelia domácich psích miláčikov by si zaslúžili zníženie poplatku, ktorý je momentálne v našom meste najvyšší, rovnako aj  výbehy. A čo sa týka detí a mládeže, sú potrebné ďalšie kvalitné a hlavne bezpečné oddychové zóny, príprava a organizácia podujatí pre mladých ľudí, kde by mohli ukázať svoj potenciál v akejkoľvek umeleckej oblasti a aj aktivity usmerňujúce k využívaniu voľného času v prospech seba i mesto.



 
vytvorené: | čítané: 6641 krát