Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín
aktualizované: 15.10.2018

Ďurišin Martin, PhDr., PhD.

Názov / Meno:
Ďurišin Martin, PhDr., PhD.
Sídlo (adresa):
Prešov, volebný obvod č. 7
Martin Ďurišin

VŠ pedagóg, SIEŤ



O mne

Martin Ďurišin, mám 35 rokov, som ženatý a mám dve deti. Vyštudoval som politológiu a históriu na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove. Ako učiteľ som pôsobil na dvoch prešovských gymnáziách. Istý čas som manažoval projekty ESF a participoval som aj na optimalizácii implementácie informačného systému ManEx – Riadenie výdavkov Štátnej pokladnice. V súčasnosti účinkujem na akademickej pôde ako odborný asistent na Fakulte verejnej správy UPJŠ. Voľný čas prioritne venujem rodine. Rád varím, hrám šach, basketbal a tenis. Som milovníkom histórie Prešova a členom Historickej spoločnosti kráľovského mesta Prešov. 


1. Prečo som sa rozhodol kandidovať za poslanca do Mestského zastupiteľstva v Prešove? 

Ako politológ na Fakulte verejnej správy UPJŠ sa profesijne zaoberám otázkou dobre fungujúcej efektívnej, kompetentnej a transparentnej verejnej správy, pretože si myslím, že DOBRÉ MESTO MÁ SLÚŽIŤ JEHO ĽUĎOM. Záujem o veci verejné je nielen mojou prirodzenou občianskou vybavenosťou, ale má zázemie aj v profesii, ktorú vykonávam. Občiansky a profesijný záujem o veci verejné prerástol v odhodlanie nesedieť so založenými rukami, ale prispieť k pozitívnej zmene v meste Prešov a ponúknuť plnohodnotnú alternatívu k súčasnému spôsobu vedenia mesta. Podľa našich prieskumov je tu totiž jasná spoločenská objednávka nielen po zmene kvality riadenia mesta ale i generačnej výmene magistrátu.


2. Prečo by mi mali Prešovčania vo voľbách dať svoj hlas? 

Ako kandidát na poslanca vo volebnom obvode č. 7 na najväčšom sídlisku v Prešove veľmi dobre poznám problémy Sekčova. Poznám ale aj riešenia. K naplneniu uvedených zámerov však budem potrebovať Vašu pomoc. To je dôvod prečo sa uchádzam o Vašu dôveru - o mandát poslanca Mestského zastupiteľstva v Prešove za volebný obvod č. 7 - o poverenie pre spolurozhodovanie o správe Sekčova a nášho mesta.
Ponúkam: ľudskosť – profesionalitu - zodpovednosť
 NOVÚ TVÁR 
 PROGRESÍVNE RIEŠENIA
 TRADIČNÉ HODNOTY 


3. Aké budú moje priority?

Jedným z najpálčivejších problémov sídliska je parkovanie, preto presadím, aby na Sekčove v jeho najkritickejších zónach bolo vybudovaných najviac nových parkovacích miest. V prvej fáze je možné, aby v priestore volebného obvodu 7 bolo vytvorených minimálne 100 nových bezplatných parkovísk. V ďalšej fáze je možné vybudovanie dvoch parkovacích domov s kapacitou po 30 parkovacích miest.
Vnútrobloky panelákov si už dávno žiadajú revitalizáciu tak, aby ich priestor nielen dôstojne vyzeral, ale aby plnohodnotne slúžil obyvateľstvu – rodinám, deťom, mládeži i seniorom. K tomuto účelu chcem iniciovať vytvorenie nadačného fondu mesta, ktorý by výraznou mierou pomohol k uskutočneniu obyvateľstvom zaangažovanej, avšak mestom usmerňovanej revitalizácii okolia bytových domov, a to tak na báze finančnej, ako aj projektovej a realizačnej. Postarám sa o to, aby Sekčov vyzeral kultivovane.
Zabezpečím, aby deti mali svoje ihriská - preliezačky šmykľavky, hojdačky, ale aj uzavreté a ohradené pieskoviská s lavičkami naokolo. Pre mládež budem presadzovať obnovu či vybudovanie ihrísk a športovísk. Zasadím sa o to, aby na sídlisku Sekčov bolo viac zelene a lavičiek, aby boli vytvorené minimálne 2 atraktívne oddychové zóny. Mojou veľkou ambíciou je, aby Prešov mal svoj mestský park v bezprostrednej blízkosti sídliska.




aktualizované: 15.10.2018
5310
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK