Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava
aktualizované: 28.10.2018

Langová Janette, PhDr.

45 rokov, vedúca galérie Caraffova väznica, nezávislá kandidátka na poslankyňu MsZ

A)  Prečo ste sa rozhodli kandidovať? 
Už 8 rokov sa aktívne venujem komunálnej politike ako poslankyňa MsZ v Prešove. To, že som sa rozhodla aj po 3. krát kandidovať, nebolo pre mňa ľahké rozhodnutie, keďže po 8 rokoch mám na jednej strane niekedy pocit únavy, najmä vtedy, ak pri vážnych rozhodovaniach zaváži prevaha tej či onej politickej strany, ktoré som ja ako nezávislá poslankyňa nemohla ovplyvniť. No na druhej strane ma táto práca baví. Niekedy naozaj stačil iba nápad či postreh občanov, ktorý som sa po diskusii práve s nimi, snažila pretaviť do praxe. Napriek tomu, že ako nezávislá poslankyňa som nemala ,,výhody“ kandidátov politických strán, svoje rozhodnutie neľutujem. Som presvedčená, že komunálna politika nemá byť o politikárčení, ale má spájať – ľudí, či komunity s rovnakým cieľom – pracovať v prospech rozvoja mestských častí. 

B)  Prečo by Vám mali Prešovčania dať vo voľbách svoj hlas? 
Som kreatívny človek a už som neraz dokázala svojimi nápadmi alebo podujatiami, ktoré som organizovala, obohatiť naše krásne mesto.
Ako poslankyňa som sa už v minulom volebnom období  začala venovať problému, ktorý trápil mnohých Vás – hanlivo postriekanej stene na Okružnej ulici. Na začiatku sme dostávali postrehy najmä od obyvateľov blízkych bytových domov, no neskôr aj od zahraničných hostí. Táto téma, ako vytvoriť z hanby mesta doslova atrakciu, ma chytila za srdce, keďže mám veľmi blízky vzťah k umeniu. Dnes, keď prechádzam Okružnou ulicou a stretávam ľudí, ako sa pri stene fotia, návštevníci mesta vyjadrujú obrovské nadšenie, že niečo tak nádherné ešte nevideli, mám obrovský pocit zadosťučinenia a som presvedčená, že investícia do zveľadenia tejto časti mesta mala svoj zmysel. Rada by som spresnila, že až na jeden panel sme všetky obrazy financovali z vlastných zdrojov občianskeho združenia, ktoré som kvôli tomu založila. Takže, ak poviem, že mi na Prešove záleží – nie je to fráza.

C)  Aké budú Vaše priority? 
Ako poslankyňu ma trápi, že Prešovčania – najmä obyvatelia centra mesta, nemajú veľa možností,  ako tráviť voľné chvíle v prírode - v oddychových zónach. A zároveň tu máme krásne miesta, ktoré sa priam núkajú na revitalizáciu. 




Preto chcem v rámci svojho programu presadiť v MsZ:
- premenu Záhrady umenia na umelecko - aktívnu oddychovú zónu pre všetky vekové kategórie s dôrazom na deti s možnosťou celoročného využitia. 
- pokračovať vo zveľaďovaní vnútro blokových priestorov, pokračovať v riešení statickej dopravy 
- každý volebný rok odovzdať jedno detské ihrisko
- samozrejme, že chcem naďalej zviditeľňovať naše mesto prostredníctvom múru na Okružnej ulici
- presadiť, aby každá iniciatíva občanov v prospech mesta bola minimálne morálne ocenená. 
- pomáhať riešiť problémy obyvateľov Starého mesta.

aktualizované: 28.10.2018
1895
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK